Lifestyle

Zucht! Verliefd op mijn beste vriendin haar vriend

Verliefd worden op het vriendje van je beste vriendin is de nachtmerrie van iedere beste vriendin. Ook al vindt dat vriendje jou misschien leuker, het is vreselijk om je vriendin zoveel verdriet aan te doen. Nog lastiger: wat doe jij met je verliefdheid? Volg je jouw hart of je verstand?

Soms komt het wel eens voor dat je verliefd wordt op het vriendje van je beste vriendin. Liefde overvalt je en je kunt er vaak niks aan doen. Het is dus niet jouw schuld dat je verliefd bent geworden, dat is gewoon gebeurd. Ondanks dat je jezelf niet schuldig hoeft te voelen kan dit nog wel heel lastig zijn, want wat doe je met deze gevoelens?

Ga je ervoor of probeer je jezelf ervan af te zetten?
Denk eerst goed na over je verliefdheid voordat je het aan iemand vertelt. Ben je echt verliefd of vind je hem gewoon leuk? Kijk het even aan en zoek even geen contact met hem, misschien ben je na een weekje wel helemaal over hem heen. Mocht dit niet het geval zijn en je echt zwaar verliefd bent op deze jongen wordt de situatie een stukje lastiger.

help

Hoe voelt hij zich?
Is het vriendje van je vriendin nog steeds verliefd op je beste vriendin of zie jij hem twijfelen door jou? Is het duidelijk dat hij jou leuk vindt in zijn gedrag of heeft hij dat misschien gezegd? Denk dan even goed na wat je wilt doen. Wil je niks doen met deze verliefdheid of is het zo erg dat je het niet uit je hoofd kan zetten? Doe in ieder geval niks totdat je jouw beste vriendin hebt verteld wat er in jouw hoofd omgaat.

Je zult het toch echt moeten vertellen…
Ben je echt verliefd, dan zul je het aan je vriendin moeten vertellen. Zucht! Hoe ga je dat toch aanpakken? Neem er in ieder geval de tijd voor en vertel het niet zomaar in de lunchpauze. Ga er voor zitten en vertel haar hoe jij jezelf voelt. Natuurlijk zal ze schrikken en je kunt helaas niet voorspellen hoe ze gaat reageren. Wordt ze boos? Begrijpt ze het? Gaat ze een hoop vragen stellen? Het is belangrijk dat jij aangeeft hoe ‘erg’ jij verliefd bent en dat je haar belooft dat je niks met deze verliefdheid zal doen zolang ze er problemen mee heeft. Doe je dit wel, dan kan dit helaas jullie vriendschap kosten.

Ze kan ook heel begrijpend reageren. Mocht de vriend ook verliefd op jou zijn, dan heeft ze dit misschien al wel gemerkt. Ze zal hoe dan ook ‘blij’ zijn dat je het haar vertelt en niet zomaar dingen achter haar rug om doet.

verliefd

Geef haar de tijd
Het is belangrijk dat jij haar de tijd geeft, zodat ze aan het idee kan wennen. Misschien is het ondertussen uit met haar vriend, maar zoek geen contact met haar (ex)vriendje. Als jij honderd procent voor je vriendschap gaat, moet zij bepalen hoe jullie het gaan aanpakken en/of je een relatie met hem mag beginnen. Het klinkt natuurlijk een beetje stom om jouw liefdesleven in haar handen te leggen, maar nogmaals, dit zul je er voor over moeten hebben als je graag vriendinnen wil blijven.

Kun je jezelf gewoon niet ‘inhouden’ van verliefdheid en besluit je toch met haar (ex)vriendje af te spreken dan zul je hier de ‘consequenties’ van moeten inzien. Ze zal het hier waarschijnlijk heel moeilijk mee hebben, maar als jullie echt, echt, ECHT verliefd zijn kun je hier gewoon niks aan doen en zal ze er vanzelf aan wennen. Geef haar wel genoeg tijd. Sommige vriendinnen kunnen je dit echt niet vergeven en dan moet je dus echt goed nadenken over what to do: ga je ervandoor met het (ex)vriendje of ga je voor de vriendschap.

De liefde komt maar van een kant…
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het vriendje jou helemaal niet leuk vindt en jouw vriendin en haar vriend hartstikke gelukkig zijn. Het is dan belangrijk dat je het je vriendin ook vertelt, maar aangeeft dat je er niks mee wil doen en honderd procent achter haar geluk staat. Zo weet ze wat er in jouw hoofd omgaat en zal ze extra rekening houden met jouw gevoelens. Je zult er nu dus echt overheen moeten komen, hoe vervelend en hoe moeilijk het ook is.

verliefd

Hoe dan ook, het is ontzettend lastig om verliefd te zijn op het vriendje van je beste vriendin. In zulke situaties is er geen juiste keus, je moet vooral doen waar jij jezelf het beste bij voelt. Hou deze gevoelens alleen niet voor jezelf en vertel het je beste vriendin. Als jullie echte vriendinnen zijn komt alles vanzelf wel weer goed!

Heb jij ooit in zo’n situatie gezeten en hoe ben jij daarmee omgegaan?

Bronbeeld: Weheartit

Door: Jitske