Lifestyle

Help! Een hekel aan het vriendje van mijn BFF

Jullie zijn BFF’s en doen veel samen: shoppen, kletsen en een filmpje kijken. Maar als zij een vriendje krijgt, betekent dat ook dat jij tijd met hem zou moeten doorbrengen. Er is alleen een klein probleempje: Je vindt hem eigenlijk niet zo aardig… Wat nu?

Natuurlijk ben je hartstikke blij voor je BFF als ze een vriendje heeft gevonden waar ze helemaal hoteldebotel van is. Je bent reuze benieuwd naar the lucky guy en wil hem graag ontmoeten. Het moment is eindelijk daar: je gaat ‘m voor het eerst zien! Je gaat er eigenlijk vanuit dat jullie goed met elkaar overweg kunnen. Maar wat nou als dit niet het geval is? Help!

hekel

Allereerst moet je jezelf afvragen waarom je een hekel aan haar vriendje hebt. Vind je het misschien niet leuk dat je BFF minder tijd aan je besteedt doordat ze een vriendje heeft? Of misschien ben je jaloers dat zij een vriendje heeft en jij niet? In deze gevallen heb je eigenlijk geen hekel aan haar vriendje zelf. Het is wel belangrijk om er met haar over te praten. Vertel haar eerlijk wat je dwars zit. Grote kans dat je BFF je geruststelt! Eerlijk zijn is erg belangrijk in vriendschap en het lucht enorm op!

De situatie is totaal anders als je bijvoorbeeld vindt dat haar vriendje je BFF niet goed behandelt. Misschien is hij heel bezitterig en verbiedt hij haar dingen. Misschien denk je dat hij haar (fysiek of psychisch) pijn doet. In dit geval moet je heel zeker zijn van je zaak. Weet je zeker dat het aan hem ligt? En is het echt zo erg als je denkt? Als je het zeker weet, dan moet je het tegen haar zeggen. ‘Ik haat je vriendje’ of ‘je bent echt dom dat je met hem bent’, zijn dingen die niet slim zijn om tegen haar te zeggen. Je kunt haar beter vertellen dat je je oprecht zorgen om haar maakt en dat ze beter verdient. Vertel haar dat je om haar geeft en dat je denkt dat haar relatie slecht voor haar is.

hekel

Het kan zijn dat je hem echt niet zo aardig vindt. In dit geval kan het goed zijn om meer tijd met hem door te brengen. Ga met z’n drieën naar de bioscoop of chillen in het park. Het kan ook helpen om alleen met hem af te spreken, zonder je BFF (als iedereen hier oké mee is natuurlijk). De dynamiek is net wat anders als zij er ook bij is en dit is een kans om hem beter te leren kennen. Mocht dit allemaal niet helpen, dan is het beter om wijselijk je mond te houden. Je BFF vindt het waarschijnlijk ook niet leuk als jij en haar vriendje niet goed met elkaar op kunnen schieten. Het is beter om het haar zelf uit te laten zoeken. Als hij niet goed bij haar past, dan komt ze daar vanzelf wel achter.

Is jouw situatie anders of pak jij het anders aan? Niet één advies is het beste advies. Wij ladies zijn slim genoeg om zelf aan te voelen wat we moeten doen. Als het echte vriendschap is, dan komt het vanzelf wel goed!

hekel

Heb jij wel eens een hekel gehad aan het vriendje van je BFF? Hoe heb jij het aangepakt of hoe ga je het aanpakken?

Door: Emma