Lifestyle

Hoe vertel ik mijn ouders dat ik een vriendje heb?

Eindelijk! Je hebt een leuke jongen ontmoet en jullie zijn helemaal hoteldebotel. Sinds kort hebben jullie verkering. Eigenlijk moet je je ouders wel vertellen over jullie relatie, maar je weet niet hoe. Je weet niet of ze het wel goed zullen vinden. Herkenbaar? Hier vertellen we je hoe je het aan kan pakken.

Emma's advies: Natuurlijk hou je super veel van je ouders. Je wil ze niet teleurstellen, maar je wil eigenlijk ook doen wat jou gelukkig maakt. Als je ouders een beetje streng zijn wat betreft jongens, kan dit een issue zijn. Het goede nieuws: met de goede aanpak hoeft dit niet zo te zijn!

Allereerst is het hartstikke goed dat je het je ouders wil vertellen, ondanks dat het een gevoelig onderwerp is. Erover liegen is niet leuk en kan jou en je vriendje veel stress opleveren. Je wil natuurlijk genieten van jullie prille verkering! Bovendien komen je ouders er op den duur wel achter. Zoals ze ook wel zeggen: eerlijkheid duurt het langst.

vriendje

De manier waarop je het vertelt is heel belangrijk. Hou in gedachten dat schreeuwen of zeuren de situatie niet zal helpen. Blijf volwassen! Als je moeder haar sleutels kwijt is voordat ze weg moet, . Doe het op een moment waar jullie er de tijd voor hebben om erover te praten. Vertel ze dat je een hele leuke jongen hebt ontmoet en dat jullie sinds kort verkering hebben. Zeg hierbij dat je hem heel leuk vindt en dat hij je gelukkig maakt. Grote kans dat ze hier goed op reageren.

vriendje

Mochten ze nog niet heel enthousiast zijn, stel ze dan gerust. Zeg bijvoorbeeld dat het je schoolwerk niet zal beïnvloeden of laat hen je vriendje ontmoeten. Nog steeds geen positieve reactie? Laat ze aan het idee wennen. Waarschijnlijk trekken ze later wel bij.

vriendje

Hoe heb jij jouw ouders verteld dat je een vriendje hebt?

Bron: weheartit

Door: Emma

Must reads 👀