Lifestyle

Verwen je dierenvriend!

Het is weer bijna zover: Dierendag! De dag dat Bruno, Stampertje en Minoes in het zonnetje worden gezet. Een lange wandeling, extra knuffeltjes en lekker eten moeten onze beesten het gelukkigste huisdier maken. Natuurlijk zijn er veel meer dingen die je kunt doen voor je huisdier op deze speciale dag. Wij hebben een aantal tips en shoppings, speciaal voor jouw trouwe dierenvriendje.

Heb jij een kat?

– Verwen je kat met een exclusief feestmaal. Wij gruwelen ervan, maar Minoes smult van (orgaan)vlees. We know: dit klinkt heel vies! Bij de slager kun jij deze overheerlijke maaltijd voor je zachte dierenvriend halen.
– Heb je een iPad of een andere tablet? Download de app die speciaal voor katten is ontwikkeld. Met deze app lopen er digitale muizen en visjes over het scherm. Lekker spelen geblazen dus!
– Niks mis met ouderwets speelgoed! Koop een nepmuis, rubberen balletjes of een speeltje aan een stok voor jouw Minoes. Wedden dat hij/zij hier erg blij mee is!
– Katten hebben scherpe nagels, dat heb je vast wel eens gevoeld ;-). Trakteer je kat daarom op een nieuwe krabpaal, zodat hij zijn nageltjes kan afslijten. Zo worden je meubeltjes (en je armen) bespaard, en je kat vindt het ook nog eens heel leuk!
– Koop een nieuw etensbakje voor je trouwe vriend. Je eet zelf ook niet elke dag van hetzelfde bord! Wij hebben een paar leuke exemplaren voor je geselecteerd.

kat
1. Katten krabpaal € 39,95, Blokker
2. Kittenpakket € 29,95, Wehkamp
3. Dieren draagtas € 9,99, Blokker
4. Kattenvoederbakje € 59,00, Bijenkorf
5. Speeltunnel € 19,95, Wehkamp
6. Voercontainer € 34,99, V&D

Heb jij een hond?

– Misschien een beetje afgezaagd, maar wel heel leuk: geef een bot!
– Verwen je hond met een worst! Een leuk presentje (ook voor je portemonnee).
– Koop een nieuwe mand! Bruno zal er heel blij mee zijn en het staat ook netjes en fris in jouw huis.
– Honden zijn dol op spelen. Trakteer jouw dierenvriendje daarom op leuke speeltjes! Een rubberen kip, een touw, een bal… Speelplezier gegarandeerd!
– Wandelen vindt je hond natuurlijk fantastisch. Maar heb je ook weleens met hem gefietst? Koop een hondenfietsbeugel zodat hij veilig naast je kunt rennen. Leuk!

hond
1. Tennisballen €6,95, Wehkamp|
2. Borstel €3,95, Blokker
3. Puppypakket €49,95, Wehkamp
4. Jas €14,95, Wehkamp
5. Fleeceplaid €9,95, Blokker
6. Sumo Fit €15,99, Wehkamp

Heb jij een knaagdier?

– Voor de kleinere huisdieren is het een prettige afwisseling om ze uit de kooi te halen. Laat ze door de kamer huppelen (let wel op de snoeren!), of zet een plek in je tuin af.
– Niet alleen katten en honden houden van borstelen, knaagdieren ook! Koop een geschikte borstel om je knaagdiertje lekker mee te verwennen.
– Als je klein bent, ben je kwetsbaar. Een rat of hamster is altijd op zoek naar een veilig slaapplekje. Dat wil jij hen natuurlijk bieden, dus koop een slaaphanghuis. Hierin kunnen ze lekker relaxen en voelen ze zich helemaal veilig.

hond

poesTip: Rivièra Maison heeft ook een aantal leuke dierendieren in hun assortiment! Zoals deze voederbakjes, €22,46. Leuk he?!

Hoe ga jij jouw dier verwennen?

Bron: dierendag, petsplace

Door: Emma