Lifestyle

Hoe overleef ik de winter?

Verstopte neuzen, koude handen en wintertenen. Ja, de gure wintermaanden zijn er weer. Dat het over het algemeen geen geliefd seizoen is, valt te begrijpen. Daarom hebben wij een aantal tips hoe je komende koude maanden kunt overleven. Sneeuw? Geen probleem, wij kunnen het aan!

– Kleed jezelf goed aan
Als jij jezelf goed inpakt dan zal je merken dat je er na verloop van tijd beter tegen de kou kan. Dus pak je muts, wanten, sjaal en dikke muts maar uit de kast! Nog niet warm genoeg? Draag een thermolegging onder je broek.

winter

– Films, films en nog eens films
Benodigdheden voor deze activiteit: een bank, een deken en je favoriete films (series). Vraag je vriendinnen om hun favoriete films en verdrijf de koude winteravonden met deze knusse bezigheid. Als je een vriendje hebt is het al helemaal mooi, dan kun je gezellig tegen hem aan kruipen 😉

winter

– Pepernoten en kerstdiners
Een voordeel van de winter? We hoeven ons geen zorgen te maken over onze bikini body‘s! Dat is maar goed ook, want met kerst en Sinterklaas is dat ook moeilijk te onderhouden. Laten we daarom ongegeneerd genieten van alle pepernoten, warme chocolademelk en kalkoenen. Zo komen we de wintermaanden zeker door!

– Beweeg!
Een goede manier om een winterdipje tegen te gaan is door te bewegen. Hiermee kun je jouw gedachten verzetten. Na een goede workout ben je moe en zal je niet meer zoveel zin hebben om te piekeren over het winterweer. Verder bevordert de inspanning je bloedsomloop waardoor jij je fysiek beter zult voelen. Een win-winsituatie!

winter

– Laat je crea-bea los
Knutselen, schilderen, tekenen, wat je ook leuk vindt, als het maar creatief is. Door creatief bezig te zijn, zet jij je verstand op nul en kun je helemaal opgaan in je creatieve activiteit. Dit is een goede manier om de eentonigheid van de winter (tja, die film heb je eigenlijk al drie keer gezien en je hebt Facebook al helemaal doorgespit) te doorbreken en voor afleiding te gaan. Ook leuk: geef je kamer een winterlook inclusief heerlijk geurende kaarsjes!

winter

– Wintergarderobe
We blijven toch meiden, dus iets wat ons altijd verblijdt is toch wel: shoppen! Een nieuwe wintergarderobe inslaan doet wonderen voor onze winterdip. Opeens zien we het voordeel van de winter toch wel in…

winter

– Geniet van het landschap
Ze zeggen ook wel: wie niet sterk is, moet slim zijn. Probeer je daarom niet teveel aan de kou te denken, maar zie de positieve dingen van de winter. Zeg nou zelf, wie vindt een wit landschap vanuit een warm en knus huis nou niet mooi?!

winter

– Zon
Zon in de winter… we know, het klinkt raar. De avond valt vroeg in de winter, dus het aantal uren zon is aanzienlijk minder. Daarom is het extra belangrijk om te zorgen dat je zoveel mogelijk vitamine D binnenkrijgt wanneer je kan. Slaap bijvoorbeeld niet te lang, zodat je de meeste kans hebt op zonlicht. En hou de weersvoorspellingen in de gaten! Misschien kun je een ochtendwandeling maken op een ‘zonnige’ zondagochtend (en dan heb je meteen de beweging mee!). Is er echt geen straaltje zon te bekennen? Je kunt nog altijd een bezoekje aan de zonnebank brengen, niet heel gezond, maar wel lekker warm!

– Gezelligheid
Een simpele maar heel effectieve oplossing is gezelligheid. In de winter is het wat moeilijker om je vrienden en familie te onderhouden (treinen die niet rijden, koude fietstochten). Maar in de winter is een gezelligheid des te belangrijker! Goede gesprekken en humor doen wonderen!

winter

Hoe kom jij de koude wintermaanden door?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma