Lifestyle

Beat the griep!

Daar lig je dan weer, snotterend op de bank. Je hoofd staat op springen en je hebt het super koud, ondanks dat je in maar liefst drie dekens bent gewikkeld. Terwijl je een heet soepje naar binnen probeert te werken dompel je steeds half in slaap, totdat je warm en koud tegelijk wakker schiet. Kortom: je hebt de griep.

Er is niks leuks aan grieperig zijn, want niemand is graag ziek. Toch gebeurt het wel eens dat je het krijgt, vooral nu de griep weer heerst, oppassen dus! Toch kun je moeilijk met een mondkapje het leven door, maar er zijn echt wel een aantal dingetjes die jij kunt doen om het zoveel mogelijk proberen te voorkomen! In dit artikel vind je deze manieren, plus alle tips & tricks om je zo snel mogelijk weer beter te voelen als je toch de griep hebt gekregen.

ziek zijn

Voorkomen is beter dan genezen
Oké ladies, voorkomen is beter dan genezen, dus zorg dat je jezelf goed verzorgt als de griep heerst!

Slaaaap!
Als je jezelf niet zo lekker voelt en denkt dat je ziek gaat worden, slaap dan eens een extra uurtje uit of ga een middagdutje doen. Slapen helpt namelijk je immuunsysteem te verbeteren! Dus eigenlijk is het: hoe meer je slaapt, hoe sneller je beter wordt. Welcome to the lazy sundays!

Spring eens onder de koude douche
Oké, deze tip moet je niet doen als je op het punt staat om ziek te worden. Zet een keer per week de douche even op koud en blijf er even onder staan. Zo zorg je dat je lichaam tegen een stootje kan en minder snel ziek wordt! Ga dertig seconden onder een warme douche staan, dan tien seconden onder een koude en herhaal dit drie keer.

fruit

Vitamientjes!
Met een hoop vitamientjes bouw jij een goede weerstand op. Eet eens een extra sinaasappel als jij je niet zo lekker voelt of ga even een paar minuutjes lekker in de zon staan. Je kunt natuurlijk ook voor de vitaminepillen gaan, zo krijg jij simpel en snel je vitaminen binnen. Zo helpt vette vis en een glaasje melk op zijn tijd ook voor een betere weerstand.

Ga lekker sporten!
Als we een paar keer in de week dertig tot negentig minuten sporten wordt ons immuunsysteem sterker. Dit kun je al heel simpel bereiken met eens extra de fiets te pakken of de trap een aantal keer op en neer te lopen.

Genezen omdat je het niet hebt kunnen voorkomen
Lees je nu met een snotneus dit artikel en heb je het toch niet kunnen voorkomen? Geen nood, met een paar simpele tips voel jij je snel al een heel stuk beter!

Ook hier: slaap!
Slaap is en blijft het beste medicijn tegen ziek zijn, maar dat merk je waarschijnlijk zelf ook wel. Als je ziek bent ben je moe, futloos en val je uit jezelf al vaak in slaap. Dat komt omdat jouw lichaam schreeuwt om slaap. Hoe meer je slaapt, hoe beter je lichaam namelijk kan vechten tegen de bacteriën.

bath

Make your own: stoomcabine
Tover jouw badkamer om in een stoomcabine. Vraag aan je moeder of ze even langs de drogist kan gaan voor een flinke scheut kruidenolie voor in bad. Zo eentje die heerlijk je neus opent als je verkouden bent. Vraag meteen om een bruisballetje en trakteer je zieke zelf op een heerlijk uurtje in bad. Oh ja, als je moeder toch naar de drogist gaat, laat haar dan meteen even dropjes en honing mee nemen, goed voor je keel!

Citrosan
Citrosan is een heerlijk verzachtend drankje dat helpt bij griep en verkoudheid. Er zit paracetamol in verwerkt, waardoor het ook nog eens pijnstillend werkt. Als extraatje bevat dit drankje ook nog een shot van vitamine C, extra gezond dus!

Verse vitaminen!
Er zitten natuurlijk niet voor niets vitaminen in Citrosan, omdat dit jou helpt sneller beter te worden. Zorg dus voor voldoende verse vitaminen. Eet eens lekker een paar extra sinaasappels, appeltjes, perziken of nectarines.

Drink genoeg
Drink extra veel water of nog beter zelfs: thee met honing. Zorg voor een groene- of kruidenthee met een flinke scheut honing. Dat is gezond en ook nog eens goed voor de keel. Als je veel water drinkt wordt je lichaam als het ware gereinigd, omdat je afvalstoffen sneller uit je lichaam verdwijnen.

thee

Op zoek naar nog meer fabeltjes of feitjes over griep? Is het bijvoorbeeld waar dat kippensoep echt werkt en kun je beter wel of niet sporten als je de griep hebt? Voor alle antwoorden kijk jij hier!

Hoe zit het met jouw weerstand? Ben jij ook al een beetje grieperig of ben je er alweer vanaf?

Bron: Avero.nl, Vooroma.nl, Sochicken.nl & Citrosan.nl
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske