Lifestyle

Dé leukste uitstapjes in de winter!

Ieeek, koud… Daar zit je dan, met twee dikke sweaters aan naar buiten te kijken met een grote kop warme thee in je hand. Maar juist omdat het nu bijna winter is, wil het nog niet zeggen dat jij binnen moet blijven. Nee, integendeel! Er zijn juist massa’s leuke uitstapjes in deze tijd, die het allemaal net even wat sfeervoller maken in een dikke winterjas!

kerstmarkt

Kerstmarkten
Het leukste winteruitstapje van het jaar is toch echt een kerstmarkt bezoeken. Trek hier een heel weekend voor uit door een nachtje weg te boeken. Ga bijvoorbeeld gezellig samen met je vriendin, zoals vanouds met je paps en mams of helemaal verliefd met je vriend, waarmee je hand in hand de kraampjes afstruint. Een kerstmarkt is altijd erg gezellig, met veel kleine winkeltjes, een hoop warme chocolademelk en heerlijke warme snacks zoals een versgebakken wafel. Een van de leukste kerstmarkten is toch wel de kerstmarkt van Antwerpen & Aken!

Schaatsen!
Ga lekker schaatsen! Misschien hebben we dit jaar weer geluk dat we een aantal keer kunnen schaatsen op ‘echt’ ijs! Trek dan samen met jouw vriendinnen je dikke jas aan, bekleed jezelf met dikke sjaals, warme muts en handschoenen en you’re ready to go! Natuurlijk kun je ook gewoon naar een schaatsbaan bij jou in de buurt, deze zijn meestal sfeervol belicht zodat het er extra gezellig uitziet!

winter
Trek er met je vriendje op uit, even lekker de sneeuw in. Romantisch!

Trek je schoenen aan voor een stevige boswandeling
Wil je een keertje echt iets actiefs doen en lekker de gezonde buitenlucht opsnuiven, maar toch gezellig kletsen met je vriendinnen? Regel dan een middagje wandelen! Trek met z’n allen stevige schoenen aan, plan een route (zodat je niet verdwaalt!) en vul een thermosfles met warme chocolademelk. Stel je eens voor hoe gezellig dat is, met een aantal meiden lekker door de bossen wandelen. PS: nog een leuke tip is om een (gekke) fotoshoot te houden in het bos 😉

Shop till you drop
Houd jij niet zo van kou? Ga dan samen met jouw beste vriendin naar een overdekt winkelcentrum. Hier kun jij, lekker warm(!), de hele dag shoppen, gezellig lunchen en een hoop kletsen. Ga bijvoorbeeld naar het Alexandrium in Rotterdam, dan stap jij vanuit de trein meteen het winkelcentrum in.

winter

Plan een avondje weg
Trek er een avondje op uit, heel standaard en zoals eigenlijk altijd: ga lekker uit eten en pak daarna een filmpje mee in de bioscoop. Ach, wat maakt het uit dat we dit honderd keer per jaar doen? Het blijft gewoon ontzettend leuk!

Het perfecte beautydagje
Pak je moeder of beste vriendin bij de arm en plan samen een dagje sauna. Met ontzettend veel school- en huiswerk en de koude temperaturen die funest zijn voor je huid verdien jij een heerlijk dagje ontspannen. Ga bijvoorbeeld naar de Thermen, die heeft maar liefst dertien vestigingen, dus er is er vast wel eentje bij jou in de buurt.

efteling

Winter Efteling
Ook leuk in de winter is de Winter Efteling. Dit pretpark is dan extra leuk versierd en helemaal in thema. Niet alleen heel gezellig dus, maar ook nog ontzettend sfeervol. Super leuk om met jouw lover samen heen te gaan.

Dit zijn eigenlijk nog maar een paar dingetjes die je kunt doen, eigenlijk is alles gewoon leuk samen met je vriendinnen, in een dikke jas en met een kop warme chocolademelk. Wat we eigenlijk gewoon willen zeggen: heb gewoon plezier in de winter door zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Licht, de frisse buitenlucht en een hoop gelach doen je goed.

Heb jij nog leuke tips om te doen in de winter?

Door: Jitske