Fashion

De perfecte zonnebril bij jouw gezicht

Tijdens de zomer is de zonnebril hét accessoire. Niet alleen zorgt het ervoor dat de zon je ogen niet beschadigt, het is ook nog eens hartstikke hip. Elk jaar is er weer een ander model helemaal ‘in’, dan is het de pilotenzonnebril, dan de cat-eye zonnebril of de aviator bril. Maar welk model past nu het beste bij jouw gezicht?

Elk gezicht is anders en een zonnebril is vaak redelijk opvallend. Bij het uitkiezen van een zonnebril is het sowieso van belang dat hij goed aansluit en niet teveel van je gezicht bedekt, maar daarnaast is ook de vorm bepalend voor je uitstraling. Wij vertellen welke zonnebril het beste bij jouw gezicht past:

zonnebrillen

Ovaal gezicht
Bij een ovaalvormig gezicht passen vrijwel alle monturen. Brede monturen met ronde randen passen helemaal perfect op een ovaal gezicht, maar ook extreem vierkante monturen kunnen bij jou.

zonnebrillen

Rond gezicht
Heb je een rond gezicht? Dan kun je het beste een rechthoekig montuur kiezen. Gelukkig zijn deze bijna altijd in de mode, aangezien het een tijdloos model is.

zonnebrillen

Diamantvormig gezicht
Heb je een smalle kin en voorhoofd, maar een wat bredere kaaklijn? Ga voor een gebogen vierkant montuur.

zonnebrillen

Vierkant gezicht
Als je een vierkant gezicht hebt, heb je een breed voorhoofd en een scherpe kaaklijn. Om een vierkant gezicht lang te laten lijken, zijn ovale of ronde monturen het meest geschikt.

zonnebrillen

Langwerpig gezicht
Om een langwerpig gezicht beter uit te laten komen, zijn ronde en vierkante monturen het meest geschikt.

zonnebrillen

Driehoekig gezicht
Meiden met een driehoekig gezicht hebben een smallere kaaklijn en een breder voorhoofd. Brillen met een brede onderkant en zonder montuur zijn het meest geschikt. Of ga voor een metalen montuurtje!

zonnebrillen

Bleke huid
Let als je een bleke huid hebt, bij het aankopen van een zonnebril op de kleur van de bril. Een heel licht montuur of juist een helderrode of oranje bril kan erg mooi zijn. Zwart maakt je huid vaak harder.

Donkere huid
Dark beauties kunnen er extra mooi uitzien met een zilveren of gouden montuur. Ook felle kleuren knallen enorm!

Wat voor zonnebril draag jij het liefste?

Door Annick

Bron beeld: weheartit