Lifestyle

Grenzeloos verliefd #1

Hand in hand lopen jullie op het strand, helemaal vol geluk kijken jullie elkaar aan. Vlinders fladderen in je buik en het liefst ga je nooit meer naar huis. Helaas eindigt de vakantie en je zult toch echt terug naar Nederland moeten, want daar is op dit moment je leven, toch? Deze rubriek gaat over meiden waarbij hun geliefde in het buitenland woont.

Het is oktober 2010 en ik ga samen met mijn familie nog even een weekje van de zon genieten in Turkije, net voordat de winter in Nederland begint. Ik stap het vliegtuig in, niet wetend dat deze vakantie mijn leven totaal zal veranderen…

verliefd in turkije

Aangekomen in het hotel, pak ik mijn koffer uit, trek mijn bikini aan en loop richting het zwembad. Nog geen half uur lig ik aan het zwembad te genieten in de zon. Er komt iemand op mij aflopen en het is de jongen die mijn leven op zijn kop zal gaan zetten. Ik ben nog erg moe van de vlucht, maar hij laat me niet met rust. Hij blijft maar doorvragen of ik mee wil doen met watergym. Na herhaaldelijk: ''Nee, daar heb ik geen zin in. Ik ben moe en wil nog even uitrusten'', komt hij met een ‘dreigement’: ''Als je niet mee doet, gooi ik je met stoel en al in het zwembad!'' Oké, ik doe mee.

Dat was mijn ontmoeting met A. Hij is een knappe jongen, maar een entertainer van het hotel, dus ik hield hem op afstand. A. hield niet op, hij bleef tijdens mijn vakantie contact met mij zoeken en langzaam begon ik iets te voelen voor hem. Het gaf me een speciaal gevoel dat hij zoveel moeite voor mij deed, terwijl hij telkens door mij werd afgewezen. Dat gevoel wilde ik niet toelaten, want ik zou hem na deze week toch nooit meer zien. Die week heb ik een gezellige tijd als vrienden met A. doorgebracht. Ik wist dat hij meer wilde, maar ik was heel stellig in mijn antwoord: 'Alleen vrienden, niets meer dan dat'.

Terug in Nederland bleven we contact houden via Facebook en MSN. En toen, toen werd ik smoorverliefd op hem. Ik wist niet wat mij overkwam! Ik? Verliefd op een jongen uit Turkije!? Verliefd op een entertainer die ver weg woont? Waarom moet mij dit gebeuren? Na veel wikken en wegen besloot ik de knoop door te hakken en heb ik tegen A. gezegd dat ik deze relatie een kans wilde geven. Vanaf dat moment zijn we een stel. Een stel dat alleen contact had via Facebook, MSN en WhatsApp. Dat is absoluut niet gemakkelijk, maar helaas had ik geen geld om naar hem te komen en hij niet om naar mij te komen. Dus de eerste maanden van onze relatie waren een internetrelatie.

kerstmis

Na 14 (!) lange maanden was het zover. Hij kwam 20 december 2011 naar Nederland toe! Met knikkende knieën stond ik op Schiphol te wachten en zag hem opeens voor mijn neus staan! Ik stond perplex en de wereld leek op dat moment even stil te staan. Ongelooflijk, na 14 maanden was hij gewoon hier! Het samen zijn voelde gelijk goed en vertrouwd. Hij heeft hier Kerst gevierd en mijn familie ontmoet. Wat waren we samen gelukkig en blij. Na negen dagen samen zijn vertrok hij weer naar Turkije. Een moeilijk afscheid, maar we wisten nu dat het goed zat tussen ons.

In februari 2012 ben ik een weekje naar Turkije gegaan. Weer even lekker samenzijn en genieten. Deze zomer vertrok ik voor maar liefst twee maanden naar Turkije. Dat was pas echt samenzijn. Het was een soort ‘test’ voor ons. Natuurlijk waren er menings- en cultuurverschillen en hadden we soms hevige ruzies, maar we weten hoeveel we van elkaar houden. Als we ’s nachts in bed lagen en ik kroop lekker tegen hem aan dan voelde dat zo vertrouwd en vergat ik al snel alle onenigheden. Die twee maanden hebben een grote indruk op mij gemaakt: het samenzijn, het Turkse leven en de cultuur…

Nu ben ik al weer een maand terug in Nederland en pak ik mijn leven hier weer op en hij weer zijn leven in Turkije. Ik als student en hij als entertainer. Twee verschillende werelden, maar wanneer we bij elkaar zijn wordt het één wereld. Hoe dan ook, ik wil mijn studie afmaken en dan kunnen wij ons samen gaan richten op de toekomst. Nog drie jaar te gaan voordat we aan de vraag kunnen denken: 'In Turkije of in Nederland?' Zolang we maar samen kunnen zijn en gelukkig zijn komt alles goed.

Mijn motto is: follow your heart and see where it takes you. Deze zin omschrijft mij precies hoe ik ben. Ik volg mijn hart en ik zie wel hoe het afloopt. Nare of vervelende reacties op mijn relatie? Daar draai ik mijn hand niet meer voor om. Laat ze maar lullen! Ik ben gelukkig met A. en dat is het belangrijkste. Een lange afstandsrelatie is niet gemakkelijk, maar het is het dubbel en dwars waard.

grenzeloos verliefd

Ben jij ook grenzeloos verliefd?

Heb jij jouw geliefde ook in het buitenland zitten en zou je dat graag met ons willen delen? Stuur dan jouw verhaal in een word-bestandje (van maximaal 1 A4-tje) op naar stage@girlscene.nl o.v.v. 'Grenzeloos verliefd'. Wie weet zie jij dan net als Mandy jouw verhaal op Girlscene verschijnen!

Door: Mandy