Lifestyle

Guyfriends!

Met je vriendinnen klets je overal over. Wat jullie gisteren gedaan hebben, je crush en de laatste fashiontrends, want wat moeten jullie morgen aan? Er zijn ook meiden die hebben geen beste vriendin, maar een beste vriend. Lekker rustig zonder ‘vrouwelijk’ gezeur, maar niet echt iemand waarmee jij over je maandelijkse probleempjes kunt praten… Toch is een guyfriend een van de leukste dingen die je kan overkomen!

A guyfriend: guy-friend: A male who is friends with a female. This is used in contrast boyfriend. A guyfriend is just a friend who happens to be a guy; a boyfriend is someone you are dating.

guyfriend

Altijd gezellig, lacherig en zorgeloos, zo’n beste vriend. Iemand die je kan beschermen en die het voor je opneemt. Een grote schouder om op te huilen en altijd goed voor het beste guy-advies! Een guyfriend is altijd erg leuk, maar het brengt je toch af en toe in een moeilijke situatie. Maar zeg nou zelf, die moeilijke situaties hebben we ook met onze vriendinnen, toch?

Voordelen:
– Iemand met persoonlijk jongens advies!
Jouw guyfriend weet natuurlijk alles van jongens af en kan jou zo dus het beste helpen met jongensadvies. Wat vinden jongens nou leuk? Waar vrolijk je ze mee op? Hoe benader je ze het beste? Dat zijn antwoorden waar jouw beste vriend wel raad mee weet! Plus hij kan natuurlijk een goed woordje gaan doen bij deze jongen!

guyfriend

Geen vrouwelijke hormonen meer in het spel
Geen maandelijkse periode waar jouw vriend last van heeft (helaas betekent dit ook geen extra chocolade ijs eten in deze periode). Jongens hebben over het algemeen veel minder last van stemmingswisselingen en hebben minder snel last van een ochtendhumeur. Handig dus! Dat wil ook zeggen dat hij het niet snapt als jij degene bent die midden in je maandelijkse periode zit en ineens heel bot kunt reageren.

Goede beschermer
Zo’n beste vriend is natuurlijk hartstikke sterk en jij zult je nooit onveilig voelen als jullie eens een keer een avondje weggaan. Moet jij helemaal alleen naar huis lopen in het donker of is er iemand erg onredelijk tegen je? Dan sta je een stuk veiliger met je beste vriend.

Opstapje naar leuke jongens
Jouw beste vriend heeft natuurlijk ook allemaal vrienden die heel erg leuk zijn. Zo kunnen jullie elkaar koppelen of helpen in de liefde. Regel samen een double-date!

guyfriend

Nadelen:
– Kans dat je verliefd wordt…
Leuk, zo’n guyfriend, maar er bestaat altijd een kans dat je op elkaar verliefd wordt. Of nog erger, de een op de ander. Dat kan omdat je je vertrouwd begint voelen, elkaar leert kennen en ontdekt dat je wel erg veel gemeen hebt. Door al jullie ervaringen samen kunnen jullie een hechte vriendschap vormen, maar ook verliefd worden.

Dat verliefd worden is natuurlijk helemaal geweldig als jullie dat allebei zijn! Wie wil dat nou niet? Een relatie met je beste vriend die je al door en door kent. Je voelt je altijd vertrouwd en kan samen met jouw beste maatje dit nieuwe avontuur aan!

Mocht je dit overkomen, dan ben jij niet de enige met dit probleem. Veel meiden met een beste vriend worden verliefd, of hij op haar. Voor meer verhalen kijk je naar ‘Friendzoned‘.

Je kunt niet ‘echt’ praten over je vrouwelijke problemen
Het vervelendste is dat je niet kunt praten met je beste vriend over al jouw vrouwelijke probleempjes, dat is namelijk het laatste wat hij wil horen. Plus hij kan er ook helemaal niet over meepraten. Ach, je hoeft hem er ook helemaal niet mee lastig te vallen, daar heb je ook je andere vriendinnen voor 😉

guyfriend

Alle leuke dingen die je met hem kan doen
Met zo’n sportieve beste vriend kun jij veel andere, maar ook leukere dingen doen! Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen, als jij moe bent kun je bij hem op de rug. Of ga lekker stoeien door het gras, je zal hem eens laten zien we de baas is!

Zo is het ook leuk bij zijn sport betrokken te zijn, ga eens kijken bij het voetbal en moedig hem aan. Kun jij stiekem ook naar die hottie kijken in zijn team en eens je flirt-aanval op zijn teamgenoot zetten. Dat betekent natuurlijk niet dat je deze dingen niet met je vriendinnen kunt doen, maar het is natuurlijk extra leuk met je guyfriend!

Geen verschil tussen een beste vriend of beste vriendinnen
Hoe dan ook, er is natuurlijk wel een verschil in het feit dat je een jongen of meisje als beste vriend(in) hebt, maar geen verschil in waarde. Het maakt echt niks uit bij wie jij je verhalen kwijt kan of met wie jij het meeste lol hebt. Of dat nou een jongen is of een meisje. Als jij je er prettig bij voelt en hij er altijd voor je is, dan is dat toch alles wat je maar kan wensen?

guyfriend

Dit artikel is dan ook niet om de voor- en nadelen van een guyfriend af te wegen, maar gewoon om jou te herinneren aan alle lol die jij kunt beleven met hem en dat niks tussen jullie in hoeft te staan!

Heb jij ook een guyfriend?

Bron: Women’s Health magazine, Urban Dictionairy, Seventeen.com & MTV’s Friendzone
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske