Lifestyle

Afkicken van je telefoon

Je telefoon is je beste vriend. Hij maakt je vrolijk door sms'jes te sturen naar je crush, hij wijst je de weg als je verdwaald bent en weet altijd allerlei handige informatie! Zo laat hij je zien hoe laat de trein gaat en zoek jij het antwoord op die moeilijke huiswerkvraag? Geen probleem, dat antwoord heb je zo gevonden!

Helemaal geweldig is je mobiele telefoon. Tegenwoordig doe je er alles mee: van foto’s maken van al je leuke momenten, je social media constant updaten via Facebook en Twitter om je vriendinnen te laten weten wat je aan het doen bent, hoe je het beste naar je vriendin kan gaan, van de Reisplanner van NS tot Google Maps. Je lijkt je mobieltje constant nodig te hebben…

afkicken

Omdat we denken dat we onze mobiel constant nodig hebben om up-to-date te blijven van het laatste nieuws en om jezelf niet te laten verdwalen als je weer ergens heen moet, vertrouwen we tegenwoordig veel op onze telefoon. Kun jij je die ene keer nog herinneren dat je mobiel uitviel? Complete paniek omdat je crush je net mee uitvroeg, je weer eens verdwaald was of niet meer wist welke trein je moest hebben!

Stiekem hebben we onze telefoon helemaal niet zo hard nodig als we denken. Je kunt namelijk je route van tevoren opzoeken, je hoeft niet constant je Twitter status bij te werken en dat e-mailtje kan ook wel even wachten. Ach, zo’n mobiele telefoon is hartstikke handig! Waarom zouden we zonder willen?

Challenge: een dag zonder je telefoon!
Zo’n mobiele telefoon is inderdaad erg handig en we hoeven ook helemaal niet zonder, maar het kan ons ook wel ontzettend afleiden. Hoe vaak hebben we wel niet gehad dat we weer eens zaten te WhatsAppen of te Twitteren terwijl we eigenlijk huiswerk moesten maken. Nog even je Facebook bijwerken vlak voordat je gaat slapen en stiekem toch een uur later gaat slapen, of de hele treinreis naar je mobiel zit staren om vervolgens te ontdekken dat je na twee uur eigenlijk best wel hoofdpijn hebt.

Soms is het wel fijn om even niet zo druk bezig te zijn met je mobiel. Ga eens samen met je vriendinnen de challenge aan en probeer eens een dagje zonder je mobiel te doen! Samen met je vriendinnen is dit hartstikke leuk, want dat wordt weer briefjes sturen onder de lessen door en elkaar opzoeken tussen de lessen omdat je het grote nieuws wilt vertellen dat jouw crush naar je knipoogde!

telefoon

Afkicken van je telefoon
Heb je straks een groot tentamen of proefwerkweek die eraan komt en ben je nu al bang dat jij je telefoon niet kan wegleggen, kijk dan eens naar deze afkicktips en jij hebt binnen no-time niet meer constant je mobiel nodig!

1. Ga de ‘een dag zonder je mobiel’ challenge aan!
Als je een dag niet je mobiel kan gebruiken ga je jezelf leren hoe je dan aan de informatie komt. Zo zoek je bijvoorbeeld van tevoren al op welke trein je moet hebben en werk je jouw Twitter gewoon een keer in de avond bij op je laptop. Zodra je mobiel weer aangaat zul je merken dat je helemaal niet zoveel gemist hebt. Alle informatie van je vriendinnen weet je natuurlijk allang door school en eigenlijk was er ook helemaal niet zoveel op Twitter te doen.

2. Zet je mobiel na acht uur uit
Spreek met jezelf af dat je telefoon na acht uur uitgaat, dat voorkomt ook dat je per ongeluk nog een uur wakker ligt omdat je nog ligt te WhatsAppen. Mocht je echt niet kunnen wachten om GTST met je vriendinnen te bespreken, bel ze dan even op met de huistelefoon, dat is ook veel gezelliger!

3. Zet onder het leren het internet uit
Als je het internet uitzet onder het leren ontvang jij geen ‘nutteloze’ app'jes en Facebook meldingen meer, zo ben jij veel minder snel afgeleid. Als je echt heel erg belangrijk nieuws mist, word je echt wel gebeld door je vriendinnen.

afkicken

4. Neem een boek mee als je een lange treinreis gaat maken
Als je een uur lang in de trein zit, is de neiging er al snel om de hele tijd op je mobiele telefoon te kijken. Neem gewoon eens een boek mee, zo heb jij veel minder snel de neiging om op je mobiel te kijken.

5. Verwijder alle apps die je eigenlijk niet echt gebruikt
Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld een nieuws app hebt, een reisplanner en een messenger. Zo voorkom je dat je alle applicaties afgaat en je dus ook veel langer bezig bent. Probeer sowieso de spelletjes te verwijderen zodat je minder snel geneigd bent naar je mobiel te grijpen.

6. Stop je mobiel in je tas in plaats van in je broekzak
Dit is een hele handige en belangrijke tip! Als je jouw mobiel diep in je tas hebt geborgen voel je hem ook niet trillen waardoor je niet constant op je mobiel zit. Je zult zien dat je jouw mobiel bijna vergeet te checken!

7. Geen internetbundel afsluiten als je naar het buitenland gaat
Als je op vakantie gaat gebruik je eigenlijk ook je mobiel nooit, raar hé? Waarom heb je het dan niet nodig en normaal gesproken wel? Mocht je in deze periode toch naar het buitenland gaan dan is dat een ideale afkick manier! Sluit geen internetabonnement af en sms alleen maar als het nodig is, zo zul je zien dat je jouw mobiel eigenlijk helemaal niet nodig hebt!

iphone

Ach, zo’n mobieltje kan dan wel verslavend zijn, maar eigenlijk is het ontzettend handig en willen we ook helemaal niet meer zonder ;-). Toch is het fijn dat je dadelijk, tijdens je proefwerkweek, gewoon even je mobiel kan wegleggen zonder te stressen!

Heb jij nog meer afkicktips?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske