Lifestyle

Zo pak jij jouw schoonmoeder in!

Eindelijk heb je verkering met die leuke jongen waar jij al maanden een oogje op hebt. Het is al best serieus en jullie zijn klaar voor een volgende stap. Dat betekent: je schoonmoeder ontmoeten. Waaaah! Dat is eng. Maar geen zorgen, wij geven je een paar tips hoe jij je (lastige) schoonmoeder helemaal kunt inpakken!

Sommige schoonmoeders zijn makkelijk en vinden je meteen lief. Ze zien hoe leuk jij haar zoon vindt, en waardeert dat. Maar sommige schoonmoeders zijn wat lastiger. Zij staan niet meteen te springen dat hun kleine jongen een vriendinnetje heeft gekregen. Die pittige tantes hebben wat meer tijd nodig om aan dat idee te winnen. Met deze tips kun jij zelfs deze 'tough cookies' inpakken!

– Wees altijd beleefd
Hoe kun je beter laten zien dat jij een lief meisje bent door jouw vriendelijkste zelf te laten zien?! Praat netjes, bedank voor het eten… Je schoonmama zal zien dat je goed gemanierd bent (en laten we eerlijk zijn: elke moeder vindt dat belangrijk), en daardoor een goede invloed bent op haar zoon. Laat je liefste glimlach zien en je schoonmoeder zal je niet kunnen weerstaan!

foto

– Stel vragen
Je schoonmoeder heeft vast al veel meegemaakt in haar leven. Vraag haar naar dingen zoals haar hobby's, opleiding of middelbare school ervaringen. Ze zal het leuk vinden dat jij interesse in haar toont en ook het initiatief neemt om haar beter te leren kennen. Misschien ontdekken jullie dat jullie meer overeenkomsten hebben dan jullie dachten! Of misschien kun je nog iets van haar leren. Wat er ook uitkomt, het kan nooit kwaad om haar wat vragen te stellen.

– Maak grapjes!
Niks breekt het ijs beter dan een goede dosis humor! Door een beetje gelach zullen jullie je allebei meer op jullie gemak voelen bij elkaar. Let wel op met cynische en sarcastische grapjes, sommige mensen begrijpen dit verkeerd, al helemaal als mensen elkaar nog niet zo goed kennen.

foto

– Wat vind je leuk aan je schoonmoeder? Vertel het haar!
Bedenk wat je leuk vindt aan je schoonmoeder. Kan ze goed schilderen? Zet zij de lekkerste maaltijden op tafel? Doet ze vrijwilligerswerk? Focus je op de goede kanten van je schoonmoeder, dat zal het allelmaal een stuk leuker maken. Vergeet niet aan je schoonmoeder te vertellen wat jij zo leuk aan haar vindt! Een compliment geven aan iemand die je niet zo goed kent kan best lastig zijn (we zijn nou eenmaal niet zo 'getraind' als de Amerikanen), maar doet het toch. Want, wie houdt er nou niet van complimentjes?! Zorg wel dat je de complimenten echt meent, grote kans dat ze doorheeft dat het niet gemeend is. Zeg dus niet dat je haar schilderijen 'praaaaachtig' vindt, terwijl jij ze nooit in je huis zou hangen.

– Geef haar een cadeautje
Houdt je schoonmoeder erg van chocola? Zijn tulpen haar lievelingsbloemen? Neem het voor haar mee! Een cadeautje laat zien dat je aan haar gedacht hebt en de tijd genomen hebt om iets leuks uit te zoeken. Een letterlijke en figuurlijke 'inpakker' ;-).

– Heb geduld!
Geduld is een schone zaak… Maar heel belangrijk! Als je schoonmoeder niet meteen helemaal weg van jou is, dan ligt dat vaak niet aan jou. Veel moeders hebben er moeite mee om hun kind los te laten. Ze moet haar zoon nu toch een beetje aan jou 'geven'. Vaak is het een kwestie van tijd. Na een tijdje zal ze echt wel inzien dat ze een top schoondochter heeft! Heb dus geduld, je schoonmoeder zal vanzelf bijdraaien.

foto

Hoe heb jij jouw schoonmoeder ingepakt?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma