Lifestyle

Help! Ik ben verliefd op de broer van mijn BFF

Je droomt al weken over die leuke jongen… Je droomt over een date, jullie eerste zoen. Zucht, gebeurde het maar echt! Er is alleen een klein probleempje… De jongen waar jij een oogje op hebt is namelijk de broer van je beste vriendin. Oh nee! Wat moet je doen? Is het een goed idee of niet?

We gaan het maar meteen zeggen: over het algemeen is dit geen goed idee. Natuurlijk zijn er gevallen waar het wel werkt, maar de kans is groot dat dit slecht uitpakt voor je vriendschap met je BFF.

Als jij een relatie hebt met de broer van je beste vriendin kan dat hele vreemde situaties opleveren. Voor iedereen. Je vriendin zal het raar vinden om jou met haar broer te zien. Opeens kom jij niet meer voor haar, maar voor hem! Daarnaast is het super awkward voor je vriendin om te horen over jullie relatie (stel dat jouw BFF praat over zoenen met jouw broer(tje), ieee!). Waarschijnlijk kun jij dus niet uren praten over hoe lief en leuk je vriendje is. En het is natuurlijk super jammer dat je deze dingen niet met je BFF kan delen!

lief

Bedenk ook wat er zal gebeuren als het uitging tussen jou en haar broer. Het klinkt misschien negatief om meteen al te denken dat het uit zal gaan. En we willen niet suggereren dat het sowieso uit zal gaan. Maar het is belangrijk om te denken aan de eventuele gevolgen die het kan hebben. Als het een 'bad break-up' is (laten we eerlijk zijn: dat gebeurt vaker dan we willen), dan kan het heel verwarrend worden. Moet je BFF jou troosten, of moet ze er zijn voor haar broer? Je BFF zit dan tussen jullie in. Grote kans dat ze het gevoel heeft dat ze tussen jullie moet kiezen. En niemand wil die keuze maken! Houd toch in je achterhoofd dat haar broer familie is. De meeste mensen blijven trouw aan hun familie (dat ligt niet aan jou!). Jouw vriendschap met je BFF zal lijden onder je verkering met haar broer.

lief

Het zal ook raar zijn voor jou en hem. Hoe doe je dat als je met je BFF hebt afgesproken? Moet jij haar broer dan vermijden? Al helemaal als het uit is tussen jullie. Hoe zal jij je voelen als je constant met hem geconfronteerd zal worden? En dat gebeurt sowieso, want ze zal het zeker wel eens (per ongeluk) over hem hebben.

lief

Is de liefde toch sterker en besluit jij om het toch aan te gaan? Praat er eerst over met je beste vriendin! Vertel haar dat je gek bent op haar broer. Wees eerlijk! Laat haar weten dat ze heel belangrijk voor je is, en dat je graag haar 'goedkeuring' wil. Vertel dat je snapt dat deze 'situatie' moeilijk voor haar kan zijn. Natuurlijk heb je haar goedkeuring niet per se nodig, maar bedenk dat ze het wel zal waarderen dat je het vraagt. Anders zal ze zich misschien bedrogen voelen en dat kan jullie vriendschap op het spel zetten.

Dit artikel is niet geschreven om te zeggen wat jij moet doen. Wij girls zijn namelijk heel goed in onze eigen beslissingen maken ;-).

lief

Heb jij wel eens een oogje gehad op de broer van je BFF?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma

Must reads 👀