Lifestyle

Happy winter!

De dagen worden korter en de –r zit weer in de maand. Ja, de winter komt nu steeds dichterbij. Per dag zijn er minder zonuren en vaak wil de zon niet eens tevoorschijn komen. Merk jij ook dat je humeur slechter wordt? Dat je liever weer onder de dekens kruipt als de regendruppels op het raam tikken? En waarschijnlijk heb je meer last van haaruitval nu het kouder is. Oké, tijd om in actie te komen. Zo kom je vrolijk de winter door!

winter

Een kwartier zon per dag
Huh, een kwartier zon per dag? Ja, je lichaam maakt vitamine D aan door de zon. Een kwartier per dag in de zon doorbrengen is genoeg om je dagelijkse dosis vitamine D ‘binnen te krijgen’. Word je aan het einde van de winter sneller ziek? Het kan zijn dat je door jouw voorraad vitamine D heen bent. Vitamine D helpt je namelijk beschermen tegen ziektes zoals griep. Waarschijnlijk is er dan te weinig zonlicht om genoeg vitamines aan te maken. Je kunt dan overwegen om vitamine D tabletten te slikken en in ieder geval genoeg tijd buiten doorbrengt als het zonnetje wel schijnt. Veel tijd buiten doorbrengen helpt ook goed als je last hebt van een winterdip. In het bos kun je mooie wandelingen maken.

Beweging
Laten we eerlijk zijn… Sporten in de winter gaat minder makkelijk dan in de zomer. Een rondje hardlopen als het vriest klinkt minder aantrekkelijk dan cocktails drinken in een zonnig oord hier ver vandaan. Als je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven om genoeg te bewegen, kun je een teamsport proberen. Of ga naar de sportschool met een vriendin om te bewegen. Samen is namelijk veel gezelliger dan alleen! Sport je liever thuis? Er zijn genoeg work outs waar je de sportschool niet voor nodig hebt. Na het sporten merk je dat je trots bent op jezelf, omdat je lekker hebt bewogen. Dat gevoel komt deels doordat je endorfine aanmaakt tijdens het sporten. Door dit stofje krijg je een happy gevoel. Jij blij, jouw lichaam blij.

workout

Verzorg jezelf
Tijdens de koude wintermaanden is het verstandig om goed voor jezelf te zorgen. De verwarming staat hoger en het is lekker om wat heter te douchen. Dit zorgt er in combinatie met het gure weer voor dat je minder vocht in je huid hebt. Drink 1,5 liter water per dag om het vochtgehalte op peil te houden. In de winter douchen we graag extra lang of nemen we een bad. Verwen je huid daarna met een volle bodybutter die lekker ruikt. Je kunt eventueel een olie voor de huid gebruiken. Olie is trouwens ook een fijn product voor je haar. Het doet wonderen voor droog haar. L’Oréal heeft een goede olie in hun assortiment. De olie verzorgt het haar en zorgt er daarnaast voor dat je weer mooie, verzorgde haarpunten hebt.

Geniet
Geniet van de winter, want feestmaand december staat voor de deur. Tijd voor vrienden, familie, feestjes en heerlijk eten. De kerstboom in de woonkamer, kaarsjes aan… Gezelligheid om naar uit te kijken. Spreek af met vriendinnen voor een heerlijke beautyavond of om bij te kletsen met warme chocolademelk. Maak lekkere bonbons of pepernoten. Of haal de schaatsen van zolder om bij jou in de buurt te gaan schaatsen. In de winter zijn er genoeg leuke dingen te doen. No worries, voor je het weet begint de lente weer en trekken we massaal luchtige jurkjes aan. 🙂

winter

En als je er echt even doorheen zit kun je altijd nog 9gag of I can has cheezburger bezoeken.

Hoe kom jij de winter door?

Bron: vitamineinfo, weheartit

Door: Renee