Lifestyle

Ben jij nog verliefd?

Al weken zwijmel je als je jouw crush door de gangen van je school ziet lopen. Eindelijk vroeg hij je mee op een eerste date en deze was helemaal super! Als snel waren jullie het koppel van de school en helemaal happy in love. Maar eigenlijk is sinds die tijd heel veel veranderd, want die gevoelens die je had, voel je die nog wel?

Het kan voorkomen dat je gewoon niet meer verliefd bent na een tijdje. Dit kan heel moeilijk voor je zijn, want je vindt hem lief en leuk, maar je bent gewoon niet meer verliefd. Ook al wil je nog een relatie met hem, het kan gewoon niet meer, want dat is niet eerlijk ten opzichte van hem…

ben ik nog verliefd?

Twijfel jij ook zo aan je gevoelens voor je vriendje? Hier zijn de tien signalen om te kijken of jij nog verliefd bent:

1. Je voelt geen vlinders meer
De vlinders gieren door je buik op het begin van de relatie, maar die zullen helaas altijd verdwijnen na een tijdje. Vanaf dat moment ga je van elkaar houden, maar soms kan het ook zijn dat het gevoel weggaat en er niks voor in de plaats komt.

2. Je huilt veel meer dan normaal
Je lijkt wel om alles te huilen, van veters die je niet kunt strikken of van de kaas die op is. Dat komt omdat je eigenlijk heel erg in de war bent en niet weet of je nog verder met hem wil.

3. Je begint je te ergeren
Alles wat je vriendje doet wordt irritant. Wat je vroeger allemaal prima vond, wordt nu vervelend.

4. Je wil gewoon geen ruzie meer
Je bent er helemaal klaar mee… Elke keer als hij weer een sms'je stuurt laat je het maar gewoon gaan, het interesseert je niks meer. Je bent er klaar mee en klaar om verder te gaan.

5. Je hebt het idee dat je beter verdient
Als de gevoelens verdwijnen en hij je vaak irriteert of boos op je wordt kun je gaan denken dat je beter verdient. Dat is niet raar, want als hij je niet goed behandelt verdien je dat ook.

verliefdheid

6. Je ziet hem niet meer
Als je naar hem kijkt voel je jezelf gewoon niet meer hetzelfde als eerst, de gevoelens zijn gewoon weg…

7. De aanrakingen hoeven niet meer
Hij knuffelt je nog steeds evenveel als eerst, maar het hoeft voor jou allemaal niet meer. Van dat handje vasthouden word je voortaan helemaal kriebelig.

8. De meiden zijn geen bedreiging meer voor je
Lacht hij wel heel erg veel naar dat meisje of is hij wel heel erg veel bij zijn vrienden? Dat maakt je allemaal niet meer zoveel uit.

9. Je wacht niet meer in spanning
Weet je nog dat je alle minuten telde voordat hij kwam? Dat is er gewoon niet meer. Het maakt niet uit als hij een half uur later is.

10. Je krijgt gevoelens voor anderen
Dit is eigenlijk het duidelijkste signaal. Natuurlijk hoef je hier niet meteen op in te gaan, maar het zet je wel aan het denken. Waarom kijk ik opeens weer zoveel naar jongens of waarom krijg ik dat aparte gevoel in mijn buik als ik wel naar hem kijk? Je hoeft je hier niet voor te schamen, deze gevoelens zijn heel normaal. We moedigen je niet aan om hier meteen iets mee te doen, maar het geeft gewoon aan dat je klaar bent met de oude relatie.

verliefdheid
Soms gaan de vlinders gewoon weg…

Eigenlijk is het heel normaal dat je verliefdheid over gaat. Je kunt immers nooit voor altijd verliefd blijven, maar zoals gezegd: deze gevoelens maken meestal plaats voor de ‘echte’ gevoelens. Gevoelens van ‘houden van’, vertrouwdheid en gebondenheid.

Toch kan het voorkomen dat het toch niet helemaal goed klikt en kom je meestal zelf wel tot de conclusie dat de verliefdheid weg is omdat jullie het gewoon niet meer zo leuk hebben samen. Jullie kijken alleen maar een beetje tv, hebben veel ruzie en je spreekt eigenlijk veel liever af met je vriendinnen.

Heb jij dit ook wel eens mee gemaakt? Zo ja, hoe kwam jij erachter dat je niet meer verliefd was?

Bron: Thegloss.com, Vrouwonline.nl
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske