Lifestyle

Sandy verandert New York in spookstad

We kennen New York natuurlijk allemaal als de fabuleuze stad waar onze favoriete series Gossip Girl, Sex and the City en Friends zich afspelen. Op dit moment is New York helaas niet zo fabuleus als we gewend zijn. Sandy heeft de stad New York, maar ook de staat New York en de staat Maryland met als hoofdstad Washington, veranderd in een spookgebied.

Sandy

Who the hell is Sandy?! Slechts een "kleine" orkaan die de oostkust van de Verenigde Staten zich al dagenlang voor opmaakt. Gisteravond (plaatselijke tijd) kwam Sandy dan eindelijk aan wal. Een groot gedeelte van Lower Manhattan (een lager gedeelte van Manhattan) stond op dat moment al onder water. Toen Sandy het vasteland bereikte veranderde ze gelukkig wel van orkaan (windkracht 12) naar zware storm (windkracht 10-11).

Op dit moment zit een groot gedeelte van de Amerikaanse oostkust zonder stroom en gevangen in hun eigen huis. Het openbaar vervoer ligt plat. Times Square, waar normaal de winkels 24 uur per dag open zijn en waar het altijd druk is, ligt er wat verlaten bij. Zelfs een New York’s ziekenhuis zit zonder stroom, de noodgenerator die aan had moeten gaan toen de stroom uitviel, werkte niet. Alle patienten zijn per ambulance overgebracht naar andere ziekenhuizen in de buurt.

Sandy

Volgens de laatste berichten zijn er al 13 mensen door Sandy overleden. Zo stapte er een vrouw in een elektrisch geladen plas water op straat, en overleed een man nadat een boom op zijn huis viel.

Ook de Amerikaanse TV heeft last van orkaan Sandy. Talkshow hosts David Letterman en Jimmy Fallon moesten het gisteravond zonder publiek doen. Ook onze favoriete series 90210 en Gossip Girl hadden last van Sandy. The CW, de zender die de series uitzendt, besloot om herhalingen van vorige week uit te zenden, in plaats van de nieuwste aflevering. Helaas meiden, deze week geen nieuwe afleveringen!

Sandy

Op twitter lazen we berichtjes van mensen in New York die zonder stroom opgesloten in hun huis zaten. Zo twitterde Doutzen Kroes dat ze opgesloten zit en in GTST bitterballen voorbij zag komen, wat ze absoluut niet eerlijk vond. Ook model Lonneke Engel woont in New York en twitterde dat ze maar naar bed ging. Lo Bosworth (van Laguna Beach & The Hills) zat ook zonder stroom en had de kaarsjes aangestoken. Wij vragen ons af wat er gaat gebeuren als straks alle iPhones leeg zijn en de stroom het nog steeds niet doet… (onze eigen grootste nachtmerrie, hehehehe).

Meer landinwaards resulteert Sandy in grote sneeuwstormen, in sommige gebieden wordt een meter nieuwe sneeuw verwacht! Wow, het is nog niet eens november!

Wij hopen dat Sandy snel in kracht afneemt en de schade niet nog veel groter gaat worden. Als we de beelden op het nieuws zien krijgen we flashbacks naar films als "The Day after Tomorrow" en "2012".

Bron: Twitter / Nu.nl / Washington Times / E! Online / RYOT NEWS

Door Annemerel