Lifestyle

Grenzeloos verliefd #6

Hand in hand lopen jullie op het strand, helemaal vol geluk kijken jullie elkaar aan. Vlinders fladderen in je buik en het liefst ga je nooit meer naar huis. Helaas eindigt de vakantie en je zult toch echt terug naar Nederland moeten, want daar is op dit moment je leven, toch? Deze rubriek gaat over meiden waarbij hun geliefde in het buitenland woont.

C: Daar staat hij dan! Zwart haar, getint en met een mooie zonnebril op. Geïnteresseerd vraagt hij in zijn beste Engels hoe het met mij gaat. Ik vertel hem dat het goed gaat, we net in Turkije zijn aangekomen en dit de eerste keer is dat ik op vakantie ben in Bodrum. Ik ben benieuwd hoe hij eruitziet zonder zijn zonnebril en vraag hem deze af te doen. Meteen wanneer hij zijn zonnebril afzet knijpt hij zijn ogen samen door de felle zon. Wat een leuke man! We lachen naar elkaar en na een kort gesprek vraagt hij of ik die avond langs wil komen in het restaurant waar hij voor staat. Tja, het restaurant stelt niet zoveel voor, maar voor hem wil ik graag nog eens terugkomen!

turk

Diezelfde avond sta ik voor de spiegel en heb ik geen idee wat ik aan moet doen. Ik pak snel iets uit de koffer, ga even douchen en sta 15 minuten later buiten het hotel. Langzaam wandel ik naar het restaurant en zie ik dat hij druk bezig is om andere klanten te bedienen. Wanneer ik het restaurant binnen loop ziet hij mij ook waarna hij druk naar zijn collega begint te gebaren.

Zijn collega ontvangt mij vriendelijk en een paar seconden later staat HIJ aan mijn tafel. Hij geeft me een hand en zegt dat hij blij is mij te zien. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen en glimlach naar hem. 'Çay?' vraagt hij en loopt daarna snel naar de keuken. Geen idee wat hij bedoelt, maar kort daarna komt hij weer terug met een dienblad met twee glaasjes Turkse thee.

turk

In rap Turks overlegt hij met zijn collega en komt vervolgens naast me zitten. In gebrekkig Engels stelt hij mij een aantal vragen. Ik vertel waar ik vandaan kom, hoe oud ik ben en wat ik zoal in het dagelijks leven doe. Hij vertelt mij dat hij in de zomermaanden in Bodrum werkt, maar eigenlijk uit een dorp komt richting het oosten van Turkije. Hij laat mij familiefoto's zien op zijn mobiel en vraagt of ik diezelfde avond met hem mee uit wil gaan. Ik ben erg onder de indruk van hem, maar geef aan dat ik er even over na moet denken.

Uiteindelijk wint mijn gevoel het van mijn verstand en lopen we niet veel later door de drukke straten van Bodrum. Hij pakt mijn hand vast en we zigzaggen door de kleinste straatjes van deze stad waarna we in het drukke Barstreet belanden. Ik ontmoet een aantal van zijn neven en we gaan op een terras wat drinken. Door de harde muziek en de hoeveelheid mensen besluiten we terug te gaan naar mijn hotel. Onderweg plukt hij bloemen uit een tuin en geeft deze aan mij. Het is al laat als ik weer voor mijn hotel sta en met drie kusjes op de wang nemen we afscheid van elkaar.

Ik ben maar een week in Bodrum en de tijd gaat ontzettend snel. Elke dag zien we elkaar en vrees ik voor het moment dat mijn vakantie erop zit en ik afscheid zal moeten nemen van deze leuke man. Ik kan mijn tranen dan ook niet bedwingen wanneer ik hem voor de laatste keer omhels. Het is dan 21 Mei 2007. We wisselen telefoonnummers uit en ik hoop dat ik nog iets van hem zal horen als ik in Nederland ben. Hij zweert dat hij me gaat bellen. De vlucht naar Nederland lijkt uren te duren en in mijn hoofd speelt de vakantie zich af als een film.Ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest van een man en denk aan al de leuke momenten die we hebben gehad tijdens mijn vakantie. Wanneer ik uit het vliegtuig stap en mijn telefoon aanzet, stromen de sms'jes binnen, van HEM!

turk

Twee maanden later stap ik opnieuw in het vliegtuig, dit keer om hem beter te leren kennen. In het vliegtuig zitten een man en vrouw naast mij waarmee ik in gesprek raak. De man geeft aan dat hij wel vaker van dat soort verhalen hoort en dat er een grote kans is dat HIJ niet op mij staat te wachten. Lichtelijk in paniek loop ik, wanneer het vliegtuig geland is, richting de bagageband om op mijn koffer te wachten. De zenuwen gieren door mijn lichaam als ik richting de uitgang loop. Buiten staan veel mensen te wachten en met mijn ogen ga ik naar hem op zoek. Ineens komt HIJ tussen de mensenmassa op mij afgelopen. Hij draagt een zwart pak, heeft een wit overhemd aan en een grote bos bloemen in zijn handen. Wat ben ik blij om hem te zien!

Inmiddels is deze leuke man getrouwd en wel met mij! We zijn in 2009 getrouwd in Turkije en wonen nu samen in Nederland. Ik ben nog altijd gelukkig met hem, maar vooral ook trots, omdat hij mijn man is.

turk

Ben jij ook grenzeloos verliefd?

Heb jij jouw geliefde ook in het buitenland zitten en zou je dat graag met ons willen delen? Stuur dan jouw verhaal in een word-bestandje (van maximaal 1 A4-tje) op naar stage@girlscene.nl o.v.v. 'Grenzeloos verliefd'. Wie weet zie jij dan net als Judith jouw verhaal op Girlscene verschijnen!

Door: C