Lifestyle

Alles over sterrenbeelden

Sterren, astronomie, heelal en lichtjaren: het klinkt allemaal erg ingewikkeld en dat is het ook. Toch is het interessant om er iets vanaf te weten, juist omdat het -letterlijk- zo ver weg staat. Wij zijn vooral benieuwd naar de sterrenbeelden! Blader jij ook gelijk door in een tijdschrift om je horoscoop te lezen? Girlscene zet voor jou alle sterrenbeelden op een rij met de belangrijkste kenmerken en karaktertrekken.

sterrenbeeld

Maar wat is eigenlijk een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een verzameling sterren die een figuur vormt als je ze met een lijn zou verbinden. Twaalf van de bekendste sterrenbeelden liggen in de dierenriem; dit is de baan waarin de zon, maan en planeten zich bewegen. Jouw sterrenbeeld wordt bepaald door de plaats van de zon op de dag dat je geboren wordt. Staat de zon in het sterrenbeeld Stier, dan ben je een Stier. Je kunt naar je sterrenbeeld kijken, maar niet op je verjaardag want dan staat de zon ervoor. Drie tot zes maanden later kun je je sterrenbeeld het beste zien want dan staat de aarde aan de andere kant van de zon.

sterrenbeeld
Steenbok 22 december – 20 januari

De Steenbok is een rustig persoon. Zij komt kalm en teruggetrokken over en ze houdt er niet van om in the spotlight te staan. Dit maakt de Steenbok niet bescheiden; zij wil alleen succes. De Steenbok heeft veel concentratie, geduld en een groot uithoudingsvermogen. Steenbokken zijn ook in de liefde wat terughoudend; ze wachten langer met een huwelijk dan andere sterrenbeelden. Je kan de Steenbok koel en onbenaderbaar vinden, maar zij heeft alleen wat tijd nodig om vertrouwen te winnen. Wie haar hart heeft veroverd, heeft een vriendin die een leven lang trouw blijft.

sterrenbeeld
Waterman 21 januari – 19 februari

Watermannen staan bekend om hun opvallende kleding, kapsel en ze houden van aparte gesprekken. Ja, de waterman valt op. Zij heeft meestal geniale ideeën en is in haar vriendenkring vaak de trendsetter. Het zijn gezellige mensen die niet graag alleen voor de tv zitten, maar liever met vrienden op stap gaan. De waterman is de rebel onder de sterrenbeelden. Het zijn buitengewone creatieve mensen die graag van andere mensen afsteken. Ze hebben een aparte hobby, zeldzaam beroep en wonen niet graag in een normaal huis maar bijvoorbeeld in een oude molen of een fabriekshal.

sterrenbeeld
Vissen 20 februari – 20 maart

Vissen zijn zachte, tere mensen met een zwoele uitstraling. De diepte van hun gevoelens en hun inlevingsvermogen maken vooral op sterkere sterrenbeelden veel indruk. Vissen hebben vaak geniale en wijze ideeën, maar ze hebben wel een tweede persoon nodig die deze ideeën sorteert, controleert of uitvoert. Vissen zijn namelijk chaotisch en hebben een ongestructureerde manier van leven en werken. Vissen houden van dromen en fantaseren. Verder zijn ze hulpvaardig, troostend en ze hebben nauwelijks vijanden.

sterrenbeeld
Ram 21 maart – 20 april

Rammen zijn vechters en ze willen omhoog klimmen. Hun moed en bereidheid om risico’s te nemen, maken hen bijzonder strijdlustig. Deze strijdlustige vechtersbaas heeft in zijn onstuimigheid ook iets kinderlijks. De ram is het kind onder de sterrenbeelden. Haar wil moet onmiddellijk in daden worden omgezet, anders gaat zij brullen. De ram is verder onschuldig en naïef, daarom worden haar acties niet kwalijk genomen. Rammen zijn sterke gevoelsmensen, risicovol en hebben veel moed. Soms schiet de Ram over haar doel heen en blesseert zij zich, maar dit wordt slechts als een nieuwe uitdaging gezien.

sterrenbeeld
Stier 21 april – 20 mei

De Stier hecht grote waarde aan genot in het leven en in de liefde. Maar ook zekerheid, vooral op financieel gebied, kenmerkt de Stier. Zij verliest bijna nooit haar zelfbeheersing en woede-uitbraken komen niet vaak voor. Als iemand haar toch zeer prikkelt kan een woede-aanval heftig uitvallen. Het huis van de Stier is smaakvol ingericht en versiert met kostbare spullen. Met haar lieflijke aard en haar familiezin verwent de Stier haar geliefden die zich in haar omgeving erg thuis en geborgen voelt. De Stier is ook gastvrij; als je door een Stier wordt uitgenodigd zal iedereen nog lang napraten over het feest want Stieren maken indruk met hun mooie huis, culinaire hapjes en beste drankjes.

sterrenbeeld
Tweelingen 21 mei – 21 juni

Tweelingen houden van drukte en haten niets meer dan routine en saaiheid. Tweelingen zijn altijd in beweging, rusteloos en overal te vinden waar iets aan de hand is. Doordat ze makkelijk praten en een prikkelende manier van doen hebben, vinden ze snel vrienden. Ze zijn opgewekt en moeiteloos. Toch kun je ze als vriend niet altijd vertrouwen. Ze komen vaak te laat, maar door hun charmante manier van doen kan niemand lang boos op ze blijven. Een Tweeling lijkt misschien wispelturig en oppervlakkig, ze hebben wel een bliksemsnelle intelligentie en goede taalkundige vaardigheden. Daarnaast heeft een Tweeling een voorliefde voor reizen.

sterrenbeeld
Kreeft 22 juni – 22 juli

De Kreeft is een zacht, gevoelig mens die soms erg somber is en dan weer juichend haar vrienden aan de gang houdt. Kreeften zorgen aandoenlijk voor hun gezin en verzorgen vriendschapen met veel aandacht. Een Kreeft zal haar geliefden het allerbeste eten geven en zorgt ervoor dat thuis als een fijn plekje aanvoelt. Zij wil zich geborgen en beschermd voelen. Omdat de Kreeft veel voor haar medemens over heeft, verlangt zij dat ook van anderen. Hierdoor wordt de Kreeft vaak teleurgesteld. Heb je een keer een Kreeft pijn gedaan? Zij heeft een overgevoelige ziel en begraaft alles in zichzelf en vergeet niets.

sterrenbeeld
Leeuw 23 juli – 23 augustus

De Leeuw is stralend, charismatisch en een geboren leider. Zij heeft een natuurlijke aanspraak op de leiding en voert het vaak ook zelf uit. Een Leeuw is moedig en kent geen angst. Alleen het beste is goed genoeg voor haar en ze houden niet van middelmatigheid. Sommigen vinden de Leeuw een grootsheidswaanzin hebben of arrogant. Maar zo groot haar waanzin is, zo groot is ook haar hart. Als een Leeuw geeft, geeft zij alles. Als je een Leeuw veel aandacht geeft, zal zij jou op handen dragen en goed verwennen.

sterrenbeeld
Maagd 24 augustus – 23 september

Maagden zijn erg georganiseerd, gestructureerd en willen zinvol bezig zijn. Maagden staan met beide benen op de grond en zijn betrouwbaar. Een Maagd blijft liever op de achtergrond en kijkt naar gebeurtenissen vanaf een afstand. Haar bescheidenheid weerhoudt haar er niet van om dure dingen te kopen. Haar uitgaven zijn daarom heel hoog, ook omdat een Maagd een verzorgd uiterlijk belangrijk vindt. Ze gebruikt dure crèmes en ze draagt bij iedere gelegenheid een passende garderobe. De Maagd, de naam zegt het al, ziet er puur en zuiver uit dat heel aantrekkelijk werkt.

sterrenbeeld
Weegschaal 24 september – 23 oktober

Een Weegschaal wil zich niet vastleggen en kan onzeker overkomen. Haar onbeslistheid komt niet voort uit onzekerheid, maar vanuit het gevoel om alle mogelijkheden nauwkeurig af te wegen. Ook bij de keuze voor haar partner zijn Weegschalen kieskeurig en liggen ze zich niet gauw vast. De Weegschaal wil iedereen naar het zin maken en houdt van harmonie en rechtvaardigheid. Je moet een beetje geduld hebben bij de Weegschaal, maar als je je vastlegt, heb je er een goede vriend aan. Verder heeft de Weegschaal een goede smaak voor inrichting van haar huis en ook haar kleding ziet er goed uit.

sterrenbeeld
Schorpioen 24 oktober – 22 november

De Schorpioen is een gevoelig persoon waarin veel kracht en een bruisende energie schuilt. Wanneer iets gevoelens in haar heeft opgeroepen, stormt zij met passie en enthousiasme naar voren en geeft niet op voordat zij het doel van haar wensen heeft bereikt. De Schorpioen kan een raadselachtige en gesloten indruk opwekken en toch kun je haar nauwelijks ontkomen door haar uitstraling. Schorpioenen stralen macht en vrolijkheid uit. De Schorpioen houdt van winnen en alleen uit een overwinning kan zij vreugde scheppen.

sterrenbeeld
Boogschutter 23 november – 21 december

De Boogschutter is een reiziger die op zoek is naar wijsheid en naar de zin van het leven. Daarnaast is een Boogschutter ook avontuurlijk en houdt van reizen naar verre landen. Boogschutters willen iets beleven en zijn opzoek naar interessante beroepen. Zij houdt van uitdaging en stilstaan betekent voor haar achteruitgang. Daarom zorgen ze voor verandering van beroep en van partner. De Boogschutter kan zichzelf goed motiveren en met hun optimistische houding halen ze ook anderen uit een dip. De Boogschutter is een trouwe vriend en staat altijd voor je klaar.

Welk sterrenbeeld ben jij? En klopt het?

Bron: GoAstro
Bron beeld: ELLE

Door: Quirine