Lifestyle

Hoe maak je tijd voor je vriendje en je BFF?

Eindelijk heb je een super leuke jongen ontmoet en je bent tot over je oren verliefd. Je wil eigenlijk altijd bij hem zijn. Je hebt ineens veel minder tijd voor je BFF. Zij vindt het niet zo leuk dat ze je zo weinig ziet. Zucht! Wat is het toch moeilijk om je tijd goed te verdelen tussen je vriendje en je BFF. Hoe doe je dat het beste?

Het is super goed dat je tijd voor je BFF en je vriendje wil vrijmaken. Zo’n balans is erg belangrijk. Je wil natuurlijk genoeg tijd spenderen met je beste vriendin, maar je wil je vriendje ook vaak zien. Zo’n situatie is best lastig. Vooral in het begin van je relatie en verliefdheid, dan is die balans wel eens weg. Je beste vriendin begrijpt dat vast wel, maar na een tijdje kan zijn zich in de steek gelaten voelen. En dat is natuurlijk helemaal niet jouw bedoeling!

bff

Vraag jezelf af hoe vaak jij je vriendin zag voor je vriendje. Spraken jullie altijd op een donderdagavond af? Reserveer dan die dag voor je beste vriendin. Het is super leuk om zulke ‘tradities’ in stand te houden. Elke week samen Gossip Girl kijken, bijkletsen onder het genot van een kopje thee…

Merk je dat je jouw beste vriendin per ongeluk al een beetje verwaarloosd hebt? Praat erover. Vertel tegen je vriendje dat je graag bij hem wilt zijn, maar dat je ruimte nodig hebt om je beste vriendin te zien. Zeg tegen je BFF dat je hebt gemerkt dat jullie elkaar minder zien, maar dat je veel om haar geeft en graag zo’n vast avondje met haar wilt.

bff

Als je een van de twee wat minder ziet, zorg dan wel dat je in contact blijft. Stuur bijvoorbeeld je beste vriendin een berichtje om te vragen hoe het met haar gaat of om haar succes te wensen voor dat moeilijke proefwerk. Of bel je vriendje even voordat je naar bed gaat. Zo zijn jullie toch op de hoogte van elkaar en daardoor komt er geen (of minder snel) afstand tussen jullie.

Wat je ook doet, doe in ieder geval je best om ze beiden te houden. Natuurlijk wil jij graag bij je vriendje zijn, maar zeg je vriendin niet af omdat je liever met hem wil knuffelen. Je kunt heus wel eens chillen met je vriendje en je BFF samen, maar zorg dan wel dat je je aandacht goed verdeelt.

Bedenk je ook dat het niet een ‘fulltime job‘ moet zijn om je beste vriendin en je vriendje tevreden te houden. Je kunt niet altijd voorkomen dat iemand teleurgesteld raakt. Soms gebeurt dat gewoon. Als jij weet dat je tijd hebt vrijgemaakt voor je BFF en je vriendje, dan kun jij jezelf niks verwijten. Daarnaast is jouw happiness ook belangrijk en zullen ze jou ook je geluk moeten gunnen. Jij doet er ook toe!

bf

Herken jij deze situatie?

Bron beeld: weheartit

Door Emma