Lifestyle

Oh nee! Op bezoek bij je schoonouders…

Je vriendje en jij zijn al weken helemaal verliefd op elkaar en jullie spreken zoveel mogelijk af. Hij is al een aantal keer bij jou geweest, maar nu het Kerst is, is de kans vast groot dat je zijn ouders voor de eerste keer gaat ontmoeten, spannend! Hoe pak je dit het beste aan?

vriendje

Bij je schoonouders op bezoek is altijd ontzettend spannend. Uiteindelijk wordt het altijd heel erg leuk en valt het mee, maar de voorbereidingen zijn killing! Wat moet je toch aan? Hoe heten ze ook alweer? Moet ik ze met de voor- of achternaam aanspreken? Enzovoort, enzovoort. Stressen!

First things first: Calm down! Adem in, adem uit. Dat stressen is nergens voor nodig en je middag wordt beter als jij gewoon even lekker rustig wordt. Ga even in bad, onder een hete douche met een lekkere showergel of doe iets anders ontspannends. Je ziet op tv wel eens van die worst-case scenario’s voorbij komen, maar dat jij dat meemaakt is echt een heeeele kleine kans. Je schoonvader is waarschijnlijk geen ex-geheime agent net zoals bij familie Fockers of je schoonmoeder zal waarschijnlijk niet zo’n hekel aan je hebben als in de film Monster-In-Law.

Nee, jouw middagje bij je vriendje op bezoek wordt perfect! Denk daar maar aan. Om je toch even net wat zekerder in je schoenen te laten voelen heb je hier een aantal tips wat je kan doen als deze gelegenheid eraan zit te komen.

kerst
Ga jij met Kerst je schoonouders voor het eerst ontmoeten? Kijk dan maar even mee…

Tip 1: Wees gewoon jezelf!
Het allerbelangrijkste is dat je gewoon jezelf bent. Probeer niet teveel iemand te zijn die je eigenlijk niet bent. Je bent al leuk van jezelf, je vriendje is niet voor niets verliefd op je geworden! Uit onderzoek is het ook gebleken dat een vriendje een meisje (onbewust) uitkiest dat hem aan zijn moeder doet herinneren. Dit omdat hij je dan vertrouwt en weet dat jij voor hem kan zorgen. Raar hé? In ieder geval betekent dit dat jij iets met zijn moeder overeenkomt en je dus al goed in de familie past.

Tip 2: Leer zijn familie alvast kennen via je vriend
Stel vragen over je vriend zijn familie voordat je op bezoek gaat, zodat je ze alvast leert kennen. Vraag naar de namen van zijn ouders en eventuele broertjes en zusjes. Vraag hoe ze zijn en hoe de middag er uit gaat zien. Zo kun je ook vragen aan je vriend of ze liever met de voornaam worden aangesproken of liever als u. Vraag ook naar eventuele hobby’s of overeenkomsten met jou, zo weet jij meteen waar je over kan kletsen!

Tip 3: Vraag aan je vriend hoe je jezelf moet kleden
Wat is de gelegenheid? Gewoon een middagje op de koffie, een chique diner of een avondje op de bank. Je kunt aan je vriend vragen hoe je hier voor moet kleden. Wat doen zijn ouders of zusjes aan met zo’n gelegenheid? Wie weet is het wel een hele nette familie met jurken of zijn ze juist lekker casual.

bloemen

Tip 4: Neem wat voor ze mee
Natuurlijk gaat het niet om materiële dingen, maar je kunt een kleinigheidje voor ze meenemen om ze te bedanken dat je langs mag komen of gewoon als een klein presentje. Neem bijvoorbeeld een bosje bloemen mee, lekkere bonbons of een flesje wijn.

Tip 5: Stel jezelf netjes voor
Ook heel belangrijk: stel jezelf netjes voor zodra je zijn ouders ziet. Geef ze een handje of misschien drie zoenen als het kerst is (of een van zijn ouders jarig is). Het is altijd belangrijk jezelf netjes voor te stellen zodat ze weten wie je bent. Dat geeft al een goede eerste indruk.

Tip 6: Pas op je manieren!
Waarschijnlijk hoef je niet helemaal tip top netjes te zijn, maar let wel een beetje op. Ga niet de hele tijd zitten boeren, laat niet veel winden en ga zeker niet met je voeten op tafel, maar dit spreekt eigenlijk wel voor zich 😉 hihi, stel je voor!

Tip 7: Geef complimentjes
Oké, dit is heel cliché, maar geef ze complimentjes. Zeg dat ze een mooie tuin hebben, leuke woonkamer of een geweldig huis. Het is niet de bedoeling dat je opeens heel veel complimentjes geeft, maar ze vinden het altijd leuk om te horen dat je het ook leuk vindt. Pas ook op dat je de complimentjes meent. Mocht je het allemaal niet mooi vinden, dan kun je er beter niks over zeggen.

Tip 8: ben behulpzaam
Wees lief voor zijn ouders en help de tafel mee dekken of afruimen. Je kunt ook vragen of je iets kan doen, maar laat zien dat je wil helpen. Dat maakt een betere indruk dan dat je gewoon maar een beetje tv zit te kijken terwijl je vriend en zijn ouders al het werk doen.

famiilie

Hopelijk helpen deze tips je bij de eerste ontmoeting van zijn ouders. Wees vooral niet te gestrest en geniet er gewoon van! Je vriend zal dit namelijk super vinden.

Heb jij je schoonouders ook al ontmoet? Heb jij nog tips?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske