Lifestyle

Help! We vinden dezelfde jongen leuk

Jij en je BFF doen alles samen: gezellig een middagje shoppen, samen een dvd’tje kijken en urenlang kletsen over jongens. Maar dan blijkt dat jullie een oogje op dezelfde jongen hebben! Wat moet je nu doen? Moet je er met die jongen vandoor gaan of kun je hem beter uit je hoofd zetten?

Dit is een lastige situatie. Je bent al super lang vriendinnen met je BFF en jullie delen lief en leed. Maar je hebt je oog laten vallen op een leuke jongen en je denkt de hele tijd aan hem. Je beste vriendin vindt dezelfde jongen ook heel erg leuk. Wat een vervelende situatie.

Het belangrijkste om je af te vragen is of de jongen het waard is? Als jij besluit om hem mee uit te vragen, dan zal jij je BFF zeker kwetsen. Bedenk wat voor relatie jij en je BFF hebben. In het beste scenario is zij er altijd voor je en hebben jullie veel lol. Maar is dat ook zo? Kan jij altijd op haar rekenen? Hoe lang kennen jullie elkaar? Als jij gaat daten met de jongen die jullie allebei leuk vinden, dan gaat dat haar pijn doen. Ben je bereid om haar zo te laten voelen?

Natuurlijk wil je haar niet met opzet kwetsen. Maar het is belangrijk te denken over de gevolgen die het kan hebben. Een goede vriendin vinden is heel erg moeilijk en vriendschappen moet je koesteren. Jongens komen en gaan, maar vriendschappen blijven altijd bestaan.

bff

Als je echt denkt dat deze jongen het voor jou is en je kan hem maar niet uit je hoofd krijgen, zorg er dan voor dat je goed praat met je BFF. Vertel haar eerlijk dat je heel veel gevoel hebt voor deze jongen en dat je hem echt niet kan vergeten, ondanks dat je het hard hebt geprobeerd. Zeg dat je haar absoluut niet wil kwetsen en dat je veel om haar geeft.

bff

Het is mogelijk dat je vriendin boos wordt, of gekwetst is. Misschien betekent het zelfs het einde van de vriendschap. Maar als het goed is, heb jij al nagedacht over de gevolgen.

Pak jij het anders aan? Dat kan natuurlijk ook, want er bestaat geen perfecte beslissing. Het is vooral belangrijk dat je goed nadenkt over je beslissingen 🙂

bff

Herken jij deze situatie? Hoe heb jij het aangepakt?

Bron beeld: weheartit

Door Emma