Lifestyle

Ik heb een crush op de ex van mijn bff…

Je ligt 's avonds in je bedje en je kan maar niet slapen. Die leuke jongen blijft maar door je hoofd spoken. Maar je zit te twijfelen of je met hem uit moet gaan. Waarom? Omdat jouw crush op de ex van je beste vriendin is… Help! Wat moet je doen?

Oei, dit is een zeer lastige situatie. Aan de ene kant ken je jouw beste vriendin al jaren en jullie hebben veel meegemaakt. Maar je bent ook helemaal hoteldebotel. Je kan maar aan een ding denken: hem. Super leuk dat je verliefd bent, maar helaas is de situatie wat minder leuk. Jouw crush is namelijk de ex van je beste vriendin. Een tricky situatie…

bff

Allereerst moet je weten dat het niet jouw schuld is dat je een crush hebt op de ex van je BFF. We hebben niet in de hand op wie we verliefd worden. Verwijt jezelf dus niks.

Misschien een beetje voorbarig, maar het is een goed idee om aan de gevolgen te denken. Bedenk je een aantal dingen: hoe lang hebben je BFF en haar ex een relatie gehad? Hoe lang geleden was dat? Heeft ze nog gevoelens voor hem? Was het een bad break-up? Als het allemaal nog vers is, dan moet je misschien nog even wachten, maar als jij denkt dat het een goed moment is, praat dan met je beste vriendin.

bff

Hartstikke eng en moeilijk, maar wel een erg belangrijk. Vertel haar eerlijk dat je haar ex eigenlijk wel leuk vindt. En dat het echt niet de bedoeling is om haar te kwetsen. Zeg dat je veel om haar geeft en dat jullie vriendschap erg belangrijk voor je is. Natuurlijk kan dit gesprek twee kanten opgaan. Als ze er oké mee is (misschien is het al super lang geleden en gunt ze je het geluk) dan is dat natuurlijk super! Maar er is ook een kans dat ze boos en gekwetst is.

Wat je met haar 'antwoord' doet, dat is aan jou. We kunnen je niet vertellen wat je moet doen. Doe wat je hart je ingeeft. Eigenlijk moet je kiezen: je vriendschap en een potentiele relatie met die leuke jongen. Bedenk je wel dat als je voor de jongen gaat, je dan waarschijnlijk je BFF kwijt bent. En dat is best groot, want je zal je beste vriendin niet hebben als de relatie niet gaat zoals je wilt.

bff

Herken jij deze situatie?

Bron beeld: weheartit

Door Emma