Lifestyle

Help! Mijn vriendje mag niet blijven slapen

Je hebt verkering met een super leuke jongen. Het liefst wil je dag en nacht bij hem zijn. Daarom heb je gevraagd aan je ouders of hij mag blijven slapen. Jij gaat er wel vanuit dat het mag. Maar je hebt het mis: je ouders vinden het geen goed idee! Wat moet je nu doen?

Allereerst is het natuurlijk super leuk dat je een vriendje hebt. Niks is zo leuk om helemaal hoteldebotel te zijn! Helaas komen er in een relatie ook wel eens wat problemen voorbij. Zo kan het dus zijn dat jouw ouders het niet goed vinden als je vriendje blijft logeren. Terwijl jij dat zo graag wil. Hoe moet je dat aanpakken?

love

Maak je niet druk over het feit dat jouw ouders het niet goed vinden. Er zijn namelijk heel veel ouders die het niet (meteen) toelaten. Dat het niet mag, heeft niks met jou of je vriendje te maken. Ze willen je gewoon beschermen. Ze zijn bang dat je te snel opgroeit of misschien zijn ze bang dat jullie dingen doen waar je niet aan toe bent. Je ouders houden super veel van jou en ze willen het beste voor je. Maar wij begrijpen ook dat jij het heel graag wilt. Er zijn wel een aantal manieren die je kunt proberen.

Praat met je ouders. Communicatie is de sleutel tot een goede oplossing. Vraag aan je ouders (of vraag alleen je moeder of alleen je vader) of je even met ze kunt praten. Zet een kopje thee en pak er wat koekjes bij. Dat maakt de sfeer al een beetje relaxed. Vertel je ouders dat je snapt dat ze het niet goed vinden dat je vriendje blijft slapen en dat je weet dat ze het uit liefde doen. Maar zeg ook dat je het super jammer vindt en dat jij en je vriendje hier echt klaar voor zijn. Vertel dat jullie geen dingen zullen doen waar jullie niet klaar voor zijn en dat jij en je vriendje volwassen met de situatie kunnen omgaan.

love

Als ze nog niet zijn overtuigd, wordt dan niet meteen boos. Dat zal de situatie niet helpen. Blijf ook niet door zeuren. Dat komt juist onvolwassen over, terwijl je juist wil laten zien dat je volwassen bent.

Probeer een compromis te maken. Stel voor dat jouw vriendje in een andere kamer gaat slapen. Op die manier kunnen jullie toch tot lekker laat bij elkaar blijven en 's ochtends gezellig ontbijten. Maar jouw ouders hoeven zich dan geen zorgen te maken dat jullie samen in een bed slapen.

Misschien is het ook een idee dat je afspreekt met je ouders dat je vriendje bijvoorbeeld maar een keer per maand mag blijven slapen. Je ouders zijn wellicht bang dat jullie na de eerste keer meteen elke week of misschien wel meerdere keren per week gaan logeren. Op deze manier stel je jouw ouders gerust dat dat niet het geval zal zijn.

Vinden ze dat ook geen goed idee? Vraag dan of het na een bepaalde tijd wel mag. Misschien vinden ze het wel goed dat jullie over drie maanden samen slapen. Met een tijdje wachten weten jouw ouders dat jullie relatie serieus is en dat jouw vriendje echt om je geeft.

love

Herken jij deze situatie? Heb jij nog tips?

Bron beeld: weheartit

Door Emma