Lifestyle

De do’s en don’ts op een double date

Hartstikke leuk: jij en je beste vriendin hebben een double date gepland met jullie vriendjes. Gezellig met z'n viertjes wat leuks doen. Maar wat zijn eigenlijk de do's en don'ts van een double date? Wat is nou een leuke plek om op date te gaan? Geen zorgen, dat lees je hier!

Een double date kan twee kanten opgaan. Of het klikt tussen jullie allemaal, of het verloopt een beetje stroef. Dat is helaas een 'risico' die je moet nemen als je op double date gaat. Toch kun jij er wel wat aan doen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

love

Do: Spreek van tevoren een code af met je vriendje.
Vind een van jullie de date niet leuk? Met een code kun je dit makkelijk aan elkaar duidelijk te maken, zonder dat het andere stel het door heeft. Dat klinkt misschien een beetje lullig, maar het is goed om voorbereid te zijn. Want het is ook niet leuk als het andere stel te horen krijgt dat een van jullie weg wil. Spreek bijvoorbeeld af dat cirkeltjes maken met je glas betekent om naar huis te gaan.

Don't: Te persoonlijk worden
Als jij op double date gaat met een beste vriendin, dan weet je vast veel dingen over haar. Misschien weet je zelfs dingen die haar eigen vriendje (nog) niet weet. Let er dus op dat je niet te veel vertelt, want dat is niet jouw taak.

love

Do: Wees neutraal
Op een date kan al snel drama ontstaan. Als het andere stel een beetje ruzie loopt te maken, meng je er dan niet in. Als een van de twee jou er zelf bij betrekt – door bijvoorbeeld te vragen 'Vond je ook niet dat hij stom reageerde?' – reageer dan neutraal. Je wil de ruzie niet erger maken en je wil er al helemaal niet middenin zitten.

Don't: Klef doen met je vriendje
Je bent dan wel op date, maar dat betekent niet dat je de hele tijd aan je vriendje moet zitten. Zeg nou zelf; zou jij het ook niet vervelend vinden als het andere stel alleen maar oog had voor elkaar? Een beetje 'intimiteit' kan natuurlijk geen kwaad, maar het moet niet zo zijn dat jullie het andere stel helemaal vergeten.

Do: Naar de film
Ken je het andere stel niet zo goed? Ga dan eerst naar de film! Zo hoeven jullie meteen heel veel met elkaar te praten, maar beginnen jullie gewoon rustig met een filmpje. En daarnaast hebben jullie sowieso een onderwerp om over te praten na de film!

love

Don't: Jaloers doen
Ben je jaloers aangelegd? Misschien is het dan geen goed idee om op double date te gaan. Maar als je je toch in een situatie vindt waarin je van mening bent dat je vriendje bijvoorbeeld te veel aandacht geeft aan de ander, probeer dan niet jaloers te doen. Dit zal de sfeer er niet gezelliger op maken. Je kunt er altijd nog na de date iets van zeggen.

Do: Wees avontuurlijk
Kennen jullie het andere stel heel goed? Doe dan eens wat anders dan een hapje eten in een restaurant! Ga een middagje basketballen, paintballen of picknicken. Iets waar jullie alle vier plezier in zullen hebben.

love

Don't: Praten over een onderwerp
Het is best 'gevaarlijk' om met je beste vriendin op double date te gaan, want de kans is groot dat jullie steeds praten over de dingen die jullie hebben meegemaakt. Heel logisch, maar het is niet zo leuk voor jullie vriendjes. Probeer een onderwerp te vinden waar jullie allemaal over kunnen meepraten.

Do: Weet wat ze lekker vinden
Gaan jullie uit eten? Vraag dan het andere stel lekker vindt of speel het op safe. Misschien zijn jij en je vriendje gek op Indiaas eten, maar het andere koppel vindt dit maar vies. Dat wil je niet hebben.

Don't: Drama
'Vriendelijke' discussies of het niet met elkaar eens zijn is prima, maar laat het niet escaleren. Hierdoor voelt iedereen zich awkward. Een ruzietje maken met je vriendje is dan ook geen goed idee.

Do: Rustig overleggen over de rekening
Altijd moeilijk… De rekening. Toch moet het uitgesproken worden. Overleg rustig met het andere stel. Zeg op het einde: ''Is iedereen hier oke mee?''. Zo voorkom je de meeste drama.

love

Ben jij wel eens op double date geweest? Heb jij nog tips?

Bron: glamour, cosmopolitan
Bron beeld: weheartit

Door Emma