Lifestyle

‘Vampier keert terug naar dorp’

Ook zo’n fan van Twilight en The Vampire Diaries? Laat jij je ook wel eens zo ernstig meeslepen dat je stiekem droomt over een eigen Edward, Damon of Stefan? Misschien zou je een tripje naar het Servische dorp Zarozje moeten overwegen. Volgens de verhalen loopt daar namelijk een eeuwenoude vampier rond. Sava Savanovic om precies te zijn.

Sava

De legende van Sava Savanovic ontstond in de achttiende eeuw. De vampier zou tientallen molenaars vermoord hebben en het bloed gedronken hebben in een oude watermolen in Zarozje. Nu er de afgelopen paar maanden weer een paar mensen op bijzondere wijze om het leven zijn gekomen, komen de verhalen weer. De molen waarin Sava het bloed van de molenaars dronk is een aantal maanden geleden ingestort, de inwoners zijn ervan overtuigd dat Sava woedend is en daarom is teruggekeerd.

Sava

De inwoners van Zarozje weten heel goed dat het om een legende gaat en dat er waarschijnlijk geen echte vampier door Zarozje zwerft, maar toch dragen ze massaal knoflook bij zich en plaatsen ze houten kruisen in hun kamers om vampiers te verjagen.

Helaas is op afbeeldingen van de zogenaamde vampier Sava Savanovic te zien dat Sava qua looks niet heel veel lijkt op Edward, Stefan en Damon. Wij hebben onze vakantie richting Zarozje dan ook nog even niet geboekt.

Toch hoopt het dorp Zarozje wel op toeristen. De bewoners doen er dan ook alles aan een goed verhaal te verpreiden voor een goed verhaal om toeristen te lokken. Ze hebben gezien dat de legende van Dracula erg veel toeristen naar Transsylvanië lokt, Zarozje hoopt dat Sava hetzelfde kan doen voor hun dorp.

Ben jij een fan van Vampieren films en series? Droom jij stiekem wel eens van een eigen knappe vampier? Wat vind je van dit soort legendes?

Bron: De Standaard / Nu.nl / Metro

Door Annemerel