Beauty

Haarmousse

Je weet dat mousse je haar een enorme volumeboost kan geven, én zorgt voor stevigheid en fixatie. Maar hoe ga je nou eigenlijk het beste met dit goedje – dat zo lekker klinkt – om ? En wat zijn de beste merken ? Ik vertel het je.

Mousse komt meestal in een bus. Voor gebruik áltijd goed schudden, zodat je geen papperig zooitje op je handen krijgt, maar een volle, romige bol. Goed geshaket? Spuit dan een bolletje op je hand. Tip: begin met weinig, je kunt altijd nog bijpakken. En vaak is te veel mousse een no-no voor je haar, het ziet er al snel ‘gemaakt’ en vettig uit, terwijl jij alleen maar volume wilde !

Als je net uit de douche komt en je haar lekker fris hebt gewassen, maak dan voor het mousse-aanbrengen je haar droog met een handdoek, totdat het nét niet droog is. Gooi je hoofd voorover en laat je haar lekker naar beneden hangen. Verdeel de mousse over je beide handen, spreid je vingers en breng de mousse aan – vanuit je hoofdhuid tot de puntjes. Na het aanbrengen kun je je haar gaan föhnen. Zet je föhn liever niet op een te hoge stand, dat is niet goed voor je haar & hoofdhuid !
Nu kun je je haar door gaan kammen met een borstel. Liefst een grove en/of ronde, waarmee je je haar mooi in model kunt brengen en nét dat beetje extra volume kunt creëren !

Fijne mousses

Elvive Styliste Volume Mousse, € 6,45

Gliss Kur Mousse, € 4,95

Nivea Hair Care Mousse Styling, € 4,19

Taft Volume Mousse, € 3,59