Beauty

Haar boven je bovenlip

Veel meiden hebben er last van, haartjes boven hun bovenlip, door velen ook wel bijna ‘snor’ genoemd. Maar je kunt er iets tegen doen ! Ik bespreek de mogelijkheden.

Scheren
Dit kan, maar je moet het héél vaak bijhouden, je krijgt vaak rode bultjes en de haartjes komen sneller en dikker terug.

Epileren
Dit kan natuurlijk ook, en is makkelijk en goedkoop (gewoon zelf met een pincet). De haartjes komen alleen wel heel snel terug en het epileren doet vaak pijn.

Waxen of harsen
Waxen kun je zelf doen met een waxstrip (bv. van Etos of DA), maar ook bij de schoonheidsspecialiste (kost meestal tussen de 6 en 10 euro). Het is niet geheel pijnloos, maar de haartjes blijven een tijdje weg.

Bleken
Ook kun je de haartjes bleken met een speciaal middeltje, bijvoorbeeld van Veet. Het is alleen erg smerig, de haartjes komen snel terug en het is erg lastig.

Laseren
Dit kun je alleen bij een (speciale) schoonheidssalon laten doen en is verschrikkelijk duur (ongeveer 350 euro in totaal). De haartjes blijven dan wel zeker voorgoed weg, dus dit is een goede optie als je het geld ter beschikking hebt. Let op: bij lichte haartjes werkt het soms niet (goed).

De beste en goedkoopste oplossing is dus om het te laten ontharen bij een schoonheidsspecialiste. Dit doet heel even pijn en kost een klein beetje, maar is wel de beste oplossing !