Beauty

Kroeshaar

Kroeshaar kennen we natuurlijk allemaal. Maar wat velen niet weten, het komt ook bij blanken voor! Weliswaar niet in de meest extreme vorm, maar het bestaat wel degelijk. De structuur van kroeshaar is heel anders dan dat van bijvoorbeeld blond haar. Kroeshaar is stugger en het krult vanzelf in elkaar. Daarom lijkt het korter. Kroeshaar groeit wel met een gewone snelheid. Kroeshaar levert vaak problemen op omdat het pluist. Veel meiden willen er van af. Maar met een goede verzorging kom je vaak ook al een heel eind. Lees hier de tips!

Wassen:
Voor kroeshaar zijn een aantal speciale producten op de markt, zoals moisturizers. Naast reinigen beschermen ze je haar ook. Maar kroeshaar kan gewoon gewassen worden met een normale shampoo. Was je haar minimaal één keer per week. Als je je haar lichter hebt laten maken, gebruik dan een zachte, verzorgende shampoo. Heb je je haar laten invlechten of heb je extensions? Kies voor een ontklittende shampoo en een conditioner. Tijdens het wassen loop je kans dat je haar gaat klitten. Was je haar daarom zo: Neem steeds een pluk haar in je handen, en was hem met neerwaartse bewegingen. Ga niet boven op het hoofd wrijven, dat levert klitten op.

Moisturizers:
Heb je dof, beschadigd of droog haar? Gebruik een moisturizer. Dat is een intensieve, vochtinbrengende crème of olie. Moisturizers zijn speciaal voor kroeshaar ontwikkeld. Verwarm de crème of olie en breng hem aan op vochtig, gewassen haar. Dek vervolgens het haar af met een plastic kapje. De moisturizer kan dan rustig zijn werk doen. Spoel daarna de crème of olie uit het haar.

Kammen:
Het is het beste, om kroeshaar te kammen met een kam met grote tanden die ver uit elkaar staan. Je kunt ook gewoon je vingers gebruiken. Als je toch een borstel wilt gebruiken, neem dan een zachte borstel (bijvoorbeeld een babyborstel). Ga voorzichtig te werk, van boven naar beneden. Zo voorkom je dat je haar gaat pluizen.

Extensions:
Kroeshaar lijkt vaak korter doordat het krult. Daarom zijn extensions erg populair bij mensen met kroeshaar. Hiervoor kun je het beste naar een speciale kapper voor kroeshaar gaan. Die zijn er gespecialiseerd in en weten er dus veel vanaf. Je kunt extensions van gewoon haar nemen, maar er zijn ook extensions verkrijgbaar van echt kroeshaar!

Etos:
De Etos heeft een compleet haarverzorgingassortiment voor kroeshaar. Voor alle typen kroeshaar zijn er aparte producten. Zo zijn er producten voor een gevoelige hoofdhuid of voor kwetsbaar haar. De basis voor de producten bestaat uit verschillende soorten olie en shea butter. De producten zijn ook geschikt voor ingevlochten haar.