Fashion

What to wear: dresscodes

Bij een dresscode denk jij misschien aan een uitnodiging waarop staat dat je in het zwart/wit moet komen, of dat je gouden accessoires moet dragen. Dat zijn zeker kledingvoorschriften, maar er zijn ook wat minder makkelijk uit te voeren dresscodes. Soms zijn ze zelfs moeilijk te ontcijferen. Wat draag je bij ‘black-tie’? En wat is ‘Teneu de Ville’? Girlscene legt het uit.

Wij geven misschien nog geen feestjes met deftige dresscodes, maar het zou kunnen dat ooms, tantes of kennissen dit wel doen. En anders is het altijd handig voor later: weten wat elke dresscode inhoudt. Wij helpen je een handje!

dresscodes

White Tie
White Tie is een dresscode voor zeer officiële gelegenheden. Dit is het meest formele kledingvoorschrift. Dames gaan in een lange, feestelijke avondjurk met groot decolleté en bijbehorende lange handschoenen.

dresscodes

Black Tie
Bij Black Tie mag een vrouw kiezen tussen een lange of een korte avondjurk. Je mag ook een lange rok dragen. Je mag halflange handschoenen aan zonder ringen. Als je ook nog armbanden draagt doe je die over je handschoenen heen. Je decolleté moet klein zijn.

dresscodes

Tenue de ville
Tenue de Ville betekent letterlijk: stadskledij. Het gaat hier om een outfit voor overdag. Het is nette kleding. Jij mag verschijnen in een korte, geklede jurk of een broekpak. Draag bij een jurkje wel altijd een panty. Je mag ook een bijpassend hoedje dragen. 

Cocktailkleding
Als vrouw mag je tijdens een cocktailparty in een korte jurk komen. Houd hierbij rekening met de locatie van het feest. Is het buiten op het strand? Of binnen in een club? Probeer wel elegant te blijven met je korte jurkje.

dresscodes

Informeel
Bij een informele gelegenheid zorg je dat je er netjes uitziet, maar het mag wel wat simpeler.

Casual
Als er op de uitnodiging staat dat je casual gekleed moet komen, betekent dat eigenlijk alles goed is. Natuurlijk is het wel fijn als je verzorgd en netjes voor de dag komt.

dresscodes

Smart Casual
Deze dresscode zit tussen casual en formeel in. Draag hier een nette broek of rok, maar niet van spijkerstof. Je mag een jasje dragen, maar een nette blouse mag ook. Maak het geheel af met nette schoenen.

Casual chic
Casual chic is een combinatie tussen casual en smart casual. Het heeft een chique uitstraling. Jij draagt een geklede rok of broek met een classy shirtje, truitje of vestje. Combineer dat met mooie accessoires en nette schoenen.

dresscodes

New York chic
Dit is een vrij nieuwe dresscode. Alles is goed, zolang het maar trendy is en het duidelijk is dat je er veel aandacht aan hebt besteed. Klinkt goed hè? Maar pas op: het is hierbij ook van belang dat je outfit uit designer items bestaat, dus het vraagt nogal wat van de portemonnee.

Heb jij wel eens feestjes met dresscodes?

Door Annick