Beauty

Steilen

Veel meiden willen graag glanzend steil haar. Dat kun je bereiken met een steiltang! Maar let op: je kunt niet zomaar elke dag een steiltang gebruiken, en zeker niet zonder de goede producten erbij. Ik help je op weg!

Verwar ‘steilen’ niet met ‘stijlen’, dat is iets heel anders. Steilen met een korte ei is het ‘steil en glad maken’. Stijlen met een lange ij is het ‘in model brengen van je haar’.

Veel gestelde vragen

Hoe vaak mag je je haar steilen met een steiltang?
Niet té vaak. Elke dag is eigenlijk te vaak; de hitte van de steiltang kan je haar erg beschadigen en uitdrogen. Als je goede producten gebruikt bij het steilen, is het al minder slecht. Maar elke dag steilen is echt te vaak!

Zijn er goede en slechte steiltangen?
In principe kan elke steiltang goed werken. Maar het beste kun je kiezen voor een keramische steiltang (tegenwoordig zijn ze dit bijna allemaal) en het liefst ook nog eentje die ionisch is. Dit zorgt ervoor dat je haar zo min mogelijk aangetast wordt. Let ook op dat je een steiltang koopt waarbij je zelf de temperatuur kan instellen. De tang wordt anders al snel té heet!

Wanneer kan ik mijn haar steilen?
Het beste is om eerst je haar te wassen met een goede shampoo en conditioner die bij jouw haartype passen. Je laat je haar drogen (of je droogt het met een föhn, liefst niet te heet), en als je haar helemaal droog is ga je het steilen. Ga ABSOLUUT je haar niet steilen als het nog nat is, een steiltang is geen föhn en je haar wordt hier super droog van!

Wat zijn goede merken qua steiltangen?
Dat is lastig te zeggen. Remington, Babyliss, Philips, Chi, Carmen enzovoorts. Kijk eens bij een elektronicazaak, de Kijkshop, Wehkamp.nl et cetera. Ga niet voor een té goedkope prijs af, vaak zijn steiltangen voor tien euro niet zo goed (soms wel, maar over het algemeen niet).

Goede producten

Andrelon Direct Effect Creme Glad&steil. Een crème die je na het steilen aan kunt brengen. Te koop bij de drogist voor € 2,99.

Studio Line Hot straight crème van L’Oréal is echt een goed product om te gebruiken in combinatie met je steiltang. De crème houdt je haar langer glad en beschermt tegen de warmte van steiltang. Oja: je gebruikt hem dus vóór het steilen. Te koop bij de drogist voor € 6.39.

Deze balsem van John Frieda (de Brunette lijn) heet "Simply Sleek Straighting Balm". Het is een soort crème/gel die je haar lekker glad maakt. Je gebruikt deze na het steilen! Te koop voor € 8,95 bij de drogist.

"Heat protection spray" is te koop bij Kruidvat en DA. Deze handige spray gebruik je samen met je steiltang, en zorgt ervoor dat de hitte van de tang je haar niet te erg uitdroogd.

De Frizz Ease lijn van John Frieda is speciaal om je krullende, pluizige haar mooi glad en steil te krijgen. Je hebt een serum, shampoo, conditioner, masker, crème en ga zo maar door. Allemaal te koop bij de drogist, niet supergoedkoop maar werkt wel ontzettend goed.

Deze spray van Schwarzkopf Pro Styling zit in een handig sprayflesje en werkt perfect samen met je steiltang.