Beauty

Haar steilen zonder steiltang

Heb je geen steiltang, of mag je er geen van je ouders? Heb je alles al geprobeerd? Hier is de nieuwste oplossing: steilen zonder steiltang, maar met een speciale steilborstel!

Mandy vertelt: “ik heb onwijs onhandelbaar haar en ik mag helaas geen steiltang, omdat mijn ouders bang zijn voor brandgevaar. Bij de DA kwam ik een borstel tegen (voor €9,99) met zwijnenharen, kunststof en nylon pennen. Een borstel in de vorm van een steiltang. De kunststof pennen zorgen ervoor dat het haar niet statisch wordt. En er zitten keramische platen in, zodat je haar niet beschadigt en de warmte verdeeld wordt. Daarbij heb ik ook Frizz-Ease straighteningpotion van John Frieda gekocht en Studio Line Fix Hot Straight Creme van L’Oreal Paris.

Wat heb je nodig?

– De steilborstel
– Een föhn
– Haarlak

– Frizz-Ease straighteningpotion van John Frieda (€ 8,99), of een vergelijkbaar product
– Studio Line Fix Hot Straight Creme van L’Oreal Paris (€ 6,29). Dit heb je alleen nodig als je met nat haar gaat steilen. Je kunt ook een andere steil-crème gebruiken, bijvoorbeeld van Andrélon of Nivea.

Hoe gebruik je het?

Op vochtig haar

Stap 1: Was je haar zorgvuldig en spuit het in met de Frizz-Ease potion. Wikkel je haar in een handdoek en laat het zo’n 10 minuutes zitten. Heb je erg dun haar, dan is 5 minuten voldoende.

Stap 2: Haal de handdoek van je hoofd en verdeel de Hot Straight Crème van L’Oreal Paris over je haar en kam met je vingers door je haar. Je hebt maar een klein beetje van de crème nodig.

Stap 3: Steek je haar op en haal steeds dunne lokken tevoorschijn. Spuit de lok nog eens in met Frizz-Ease en klem de lok tussen de steilborste, vanaf de haarwortel. Pak nu je föhn en zet hem op de warme stand, maar liefst niet de állerheetste (dan gaat je haar snel pluizen). Glijd langzaam met de borstel en de föhn naar beneden tot het einde van de lok. Herhaal dit twee keer.

Stap 4: Nu is je lok steil. Spuit er eventueel nog wat haarlak in, zelf heb ik de spray van Andrélon Glad&Steil. Herhaal deze stappen nu met de rest van je haar.

Op droog haar

Stap 1: Spray je haar vol met en kam het goed door.

Stap 2: Maak een scheiding en pak de lokken die je wilt steilen. Zet de borstel weer boven aan je haarwortel en zet weer de föhn erop net zoals je bij het vochtig haar doet.

Stap 3: Nu heb je een mooie gesteilde lok. Spray er eventueel nog wat haarlak op.

Dit werkt ontzettend goed; ik hoop dus dat jullie hier wat aan hebben! Succes!

Met dank aan Mandy