Beauty

Het haar van Girlscene member Mirjam

Van Girlscene member Mirjam ontving ik afgelopen week een mailtje. Ze vertelde me dat ze naar aanleiding van het artikel over Lauren Conrads haar een aantal foto’s van haar eigen coupe had gemaakt.

Ze zegt: "Het is best makkelijk om Lauren’s haarstijl na te doen! Ik maak zelf met een steiltang krullen, en soms ook een vlecht à la Lauren Conrad." En inderdaad, Mirjam heeft net zo’n mooie hairdo’s als LC!
Ik vroeg Mirjam hoe ze haar haar zo mooi krijgt, en ik kreeg een heleboel fijne tips terug…. niet zo gek ook, want Mirjam is zelf kapster!

Losse krullen met een schuine lok.

Na het douchen föhn ik mijn haar helemaal droog. Daarna doe ik er een beschermolie in (Biosilk of CHI Silk Infusion olie), om mijn haar te beschermen tegen de steiltang, én om er een mooie glans op te krijgen.
Ik deel mijn haar in twee delen; gewoon de bovenkant even omhoog! Dan pak ik mijn steiltang; ik heb de Chi-tang van Farouk USA. Met de steiltang krul ik mijn haar. Klinkt raar, maar je leest hier hoe dat moet. Ik krul alles behalve mijn pony. Met de steiltang maak je deze lok gewoon steil.
Als ik klaar ben, doe ik weer wat beschermende olie erin en voor de glans een beetje haarlak. Niet téveel, want daardoor kan het weer te zwaar worden en inzakken.

Een schuine lok met een ‘scheve’ staart. Je kunt zo’n schuine staart doen met krullen, maar ook met steil haar. Je kunt je pony uit de staart laten, zoals Lauren Conrad doet, maar je kan het er ook bij doen of je lok achterover zetten of van je lok een vlechtje maken (zie volgende foto).

De LC vlecht! Ook deze look kan met zowel krullend als steil haar. Ik heb zelf eert krullen gemaakt (zie eerste foto). Ik zet een scheiding in mijn haar die nét niet in het midden zit, maar iets ernaast. Dat geeft een wat meer nonchalant effect.
Vervolgens moet je je voorste lok(ken) gaan invlechten. Ik moet eerlijk toegeven: ik heb die invlecht niet bij mezelf gedaan, want dat gaat niet zo soepel. Vraag dus een vriendin die mooi kan invlechten, óf oefen zelf heel lang. Hoe je moet invlechten, lees je hier.
Als de vlecht erin zit, kan je hem recht naar beneden laten hangen, of een beetje schuin, zoals ik heb. Je zet hem vast met een klein schuifspeldje, soms heb je er twee nodig. Dan wat haarlak eroverheen; zelf heb ik de lak van Schwarzkopf Freeze. Klaar!

Lekker nonchalant! Hoe doe ik dit? Was je haar, en föhn het helemaal droog. Enne, met het wassen een conditioner gebruiken; die sluit de haarschubben en geeft een mooie glans.
Als je haar helemaal droog is, doe je er weer een beschermende olie in. Daarna deel je het haar in een aantal grote plukken, en ga je het steilen met een steiltang. Je kunt een zijscheiding of middenscheiding maken, wat je wilt. Je kunt deze look ook opleuken met de LC vlecht, van de foto hierboven.

Mirjams favoriete producten:

CHI Silk Infusion, een beschermende olie voor bij het steilen of krullen van je haar.

Biosilk Therapy, ook een product dat je goed kunt gebruiken bij het gebruik van een steil- of krultang.

De steiltang, liefst met keramische platen (tip van Mirjam!)

Schwarzkopf Freeze haarlak, € 11,50