Beauty

Tips voor blondines

Op de wereld heeft minder dan 5 procent (!) blond haar. Da’s niet veel dus! Toch zien we in Nederland véél blondines lopen. Voor hen zijn deze haartips!

Is je blonde haar dof? Was het eens met een blauw- of paarshampoo. Je weet wel, die omaatjes ook gebruiken! Deze halen de lichte tonen omhoog waardoor je haar weer superblond is.

Lush Daddyo Shampoo, € 8,15

Kamille werkt perfect voor blondines. Er zijn speciale shampoos en conditioners met kamille-extract, maar je kunt ook heel crea zelf een goedje maken voor je lokken met kamille. Neem een pannetje en doe er kamille-theezakjes in (gewoon in de supermarkt te koop) en twee kopjes water. Laat het een halfuurtje zachtjes koken en laat het dan afkoelen. Daarna kun je je haar wassen met shampoo en vervolgens het kamillewater (wel even de zakjes eruit halen…) over je haar spoelen.

Iets nieuws van John Frieda: de lijn "Go Blonder". Er is een shampoo en een conditioner (kosten allebei € 8,99) die je blonde haar nog nét een tikje lichter maken. Mooi! Ze liggen nu bij de drogist..

Er zijn tegenwoordig steeds meer producten speciaal voor blond haar. De bekendste zijn bijvoorbeeld van John Frieda en Andrélon. Kijk maar:

John Frieda Sheer Blonde Moisturizing Shampoo, € 9,95

Guhl Blond verfrissend masker, € 6,95

Tigi Bed Head Dumb Blonde Reconstructor, € 18,85

Garnier Fructis Cremespoeling Blond Highlight Care, € 3,69

John Frieda Sheer Blonde Boost Mousse dual-action mousse, € 9,95

Andrelon Conditioner Stralend Blond, € 3,29