Beauty

CHI masterclass

Over de producten van CHI en BioSilk schrijf ik geregeld op Girlscene. Nu heb ik gisteren iets superleuks mee mogen maken: een masterclass van CHI door de mensen achter het merk. De echte experts, dus!

Allereerst kregen we een uitleg over de CHI producten; zowel de verzorging- en stylingproducten (zoals de Silk Infusion en de Infra Texture spray) als de "tools", zoals föhns, steiltangen en krultangen.

Daarna werd het tijd om aan de slag te gaan! Mijn haar werd eerst lekker gewassen en daarna mocht ik het zelf droogföhnen met de CHI föhn. Er werd me al verteld dat deze heel anders werkte dan andere föhns, omdat het een keramische ionen föhn is. Eerst dacht ik: "wat een onzin, een föhn is een föhn", maar toen ik het probeerde… Hij droogt je haar echt 2 keer zo snel en je haar voelt gewoon ZACHT aan na het föhnen. Meestal voelt het bij mij droog, trekkerig en pluizig aan, maar nu leek het net of ik het pas gewassen had. Zo raar!

Vervolgens werd mijn haar gekruld door topkapper Richard Jordan, hij zit al twintig jaar in het kappersvak, heeft zijn eigen salon in Leeuwarden én werkt ook voor CHI. En wat kon hij dat goed! Hij leerde me het ook zelf te doen (zowel met steil- als krultang), maar het lukte mij – natuurlijk – niet zo perfect zoals hij.

Het eindresultaat? Een enorme bos krullen. Volgens Richard erg "Hollywood chic" à la de nieuwe coupe van Anne Hathaway. Wat een compliment!

Ik dacht altijd dat krullen mijn hoofd erg rond zouden maken, maar het viel me heel erg mee. Dat ga ik vaker doen, helaas thuis in mijn eentje zonder topkapper, dan 😉

En na een kwartiertje fietsen door de wind, thuis aangekomen, waren de krullen ietsje uitgezakt (maar nog steeds mooi, vind ik):