Beauty

Mijn haar van heel dichtbij…

Gisteren ben ik bij de Natural Welness Boutique geweest, een haar & beauty salon in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Binnenkort krijg ik er een speciale treatment (spannend!), maar gisteren had ik alvast een eerste gesprek én een haarscan.

Een haarscan?! zul je denken. Ja, met een speciale camera die héél erg inzoomt, gaan ze over je hoofdhuid en je haar heen, om te kijken hoe gezond of juist beschadigd je haar is. En op basis daarvan bekijken ze welke behandelingen goed bij je passen.

Ze doen in de salon veel behandelingen voor probleemhaar, maar je kunt er ook terecht om gewoon lekker te relaxen. Ze zijn begonnen vooral voor black hair, maar doen tegenwoordig ook alle andere haarsoorten.

Oja: deze haarscan is gratis in combinatie met een behandeling!

Okee, laten we naar mijn haar kijken! Van wel héél dichtbij…. Hoop dat jullie het interessant vinden, vond ik in ieder geval wel.

Mijn hoofdhuid: gezond met een normale talgproductie, maar ik heb wel vrij dun haar: uit elk haarzakje groeit vaak maar één haartje. Als je dikker haar hebt, groeien er vaak 2, 3 of zelfs 4 haren uit één haarzakje.

Een grijze haar! Ja, in mijn familie zit het helaas dat we vroeg grijs worden. Heel af en toe trek ik er dan ook eentje uit….

Mijn haar zelf: volgens de specialiste heel gezond en mooi recht. De schubben zijn erg gesloten, waardoor het glad en glanzend is. (so they say… :))

Maar toch heel af en toe een gebroken haartje of gespleten punt!

En tot slot: supergrappig om te zien hoe de onderkant van je haar is afgeknipt!

Volgende keer vertel ik over de behandeling die ik heb gehad. Over een paar weekjes…