Beauty

Babykrulletjes

Meer dan 80 euro heb ik er zeker aan uitgegeven. Mijn haar. En nooit wilde het zitten zoals ik wilde. Ik probeerde alles: haarkleuringen, shampoos, glansconditioner, lotion, gelspray, gel, wax, mousse, haarlak… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Van het Kruidvat huismerk tot Douglas en van L’Óreal tot John Frieda. Shampoos die €1,- kosten tot shampoos die €30,- kosten. Jep, I’ve seen it all.

Mijn probleem? Bruin, niet-glanzend, futloos, droog haar dat nooit wil zitten. Ik zit tussen krullen, slag en stijl haar. En babykrulletjes! Wat misschien wat het vreselijkste is. En als mijn haar dan eindelijk een beetje zat, was het er binnen een kwartier weer uit. Hetzelfde probleem? Join the club!

Ondertussen had ik al vele oproepjes op het girlscene forum geplaatst. En jawel hoor de eerste tip kwam al snel; doe een ei in je haar. Dit helpt echt. ,, Oké, waarom ook niet? ’’ Hielp niet, dan maar de tip van de avocado die ik ook had gekregen. Ook niets, was mijn haar dan dat van een alien? Iedereen liep met stralend, glanzend haar en ik leek wel een Neanderthaler.

Het klinkt misschien stom, maar ik werd hier heel onzeker over. Nooit deed ik mijn haar los, altijd in een paardenstaart (die na 10 minuten al weer helemaal omringd was door babykrulletjes, ik leek potverdorie Cupido wel!).

Ik gaf het op, nooit zal mijn haar ook maar een beetje zitten. Totdat mijn moeder op een dag thuiskwam met Herbal Essence conditioner. Zonder veel hoop begon ik mijn haar te wassen. En opeens voelde ik door mijn haar; mijn haar was zacht! Het grootste wereldwonder sinds de uitvinding van de rode lipstick.

Eindelijk een conditioner die werkt. Morgen ga ik naar school, ik ben benieuwd hoelang mijn haar babykrulletjes loos blijft. Want het moet toch mogelijk zijn om mijn haar babykrulletjes-loos te krijgen?

P.s; heeft iemand nog meer tips? Babykrulletjes blijven vervelend. Jup; I just love my hair. Uhum…

door Cleo