Beauty

Remington Wet2Straight

We hebben altijd gezegd dat het niet mocht: je haar steilen als het nat is. Maar nu is er een product op de markt waarbij het zelfs moét: namelijk de Wet2Straight tang van Remington. Ze zeggen namelijk: “de straightener maakt vochtig haar steil, is zachter voor het haar dan het steilen van droog haar en de verzorging in de platen zorgt ervoor dat je haar de hele dag pluisvrij is.”

Okee! Dat klinkt wel goed. Verder lees ik in de handleiding: “tijdens het stylen wordt het haar extra verzorgd doordat het vocht wordt ingesloten. De vochtbalans van het haar zal hierdoor verbeteren. Hierdoor is het haar beschermd tegen beschadigingen, in tegenstelling tot de dubbele hitte-aanslag op het haar bij het huidige droog- en styleroutine. Met een zachte sis komt overtollig vocht vrij via de speciale ventilatiegaatjes om het haar te beschermen tegen verbranding en om ervoor te zorgen dat het zacht, glanzend en gezond blijft.”

Er is ook onderzoek gedaan onder vrouwen met ‘ontembaar’ haar. Daaruit blijkt dat 82% de Wet2Straight verkiest boven hun gewone straightener, dat de tang het haar gedurende 8 uur pluisvrij houdt en dat het haar langer steil en zacht blijft. Dit onderzoek is gedaan onder 60 vrouwen (niet heel veel dus, maar toch).

Remington benadrukt dat je gewone steiltangen vooral niét moet gebruiken op nat haar, maar dat dit alleen kan met de Wet2Straight.

Wat mij vooral zorgen baarde, is het enorme gesis wat je hoort als je hem gebruikt. Ik vroeg meteen of dat het niet heel slecht was. Remingon antwoord: “het gesis is goed. Dit is het geluid van overtollig water dat vrijkomt, een belangrijk onderdeel in het Wet2Straight-proces.

Mascha testte het apparaat voor haar site uit. Haar filmpje (ik kon het haar niet beter nadoen!):