Beauty

Haar verknipt, wat nu?

Je gaat naar de kapper en hebt precies in je hoofd hoe je het geknipt wilt hebben. Je legt het helemaal uit aan de kapper en gaat vol goede moed in de kappersstoel zitten. Wanneer je haar in model is gebracht en je kijkt in de spiegel, is het toch niet helemaal wat je in gedachten had. Geen weg terug, je lokken liggen al op de grond. Wat doe je wanneer je haar verknipt is?

verknipt

Iedereen heeft vast wel eens dit moment mee gemaakt. Wanneer je naar de kapper gaat, is het eigenlijk nooit helemaal wat je in gedachten had. Meestal kan je er nog wel zelf wat van maken, maar als de kapster te enthousiast is geweest met de schaar, dan kun je wel door de grond zakken. Nadat je bent uitgehuild voor de spiegel en tot rust bent gekomen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen…

verknipt

Ga terug naar de kapper waar je je haar hebt laten knippen. Leg rustig maar vastberaden uit dat je niet tevreden bent en dat je graag wilt dat iemand er iets aan doet. Het is heel normaal om terug te gaan als je niet tevreden bent. Bij de meeste kappers zullen ze je zeker helpen om je tevreden te stellen. De klant is immers koning. Als je haar echt verpest is door die ene kapster, zorg dan dat je de tweede keer iemand anders krijgt toegewezen.

Als je haar echt heel kort geknipt is of je kunt niet terug naar de kapsalon dan moet je er echt zelf iets van maken. Draag haarbanden, petjes, staartjes enzovoort om het kapsel op te fleuren of te verbergen. Zo kun je je coupe even verbergen tot je haar weer een stukje gegroeid is.

verknipt

Accessorize, haarband, prijs € 12,50

verknipt

Accessorize, haarband, prijs € 8,90

Je kunt natuurlijk ook nog altijd extensions gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld extensions kopen die je met een clipje in je haar kunt vastmaken. Dit is goedkoper, dan wanneer extensions permanent in het haar worden gezet. Hiermee overbrug je de tijd dat je haar weer aan moet groeien.

verknipt

Voor clip-in-extensions kun je terecht bij deze website.

Je kunt ook zorgen dat je haar weer sneller gaat groeien. Het klinkt misschien raar, maar bijvoorbeeld door het eten van pittige gerechten en het drinken van sojamelk gaat het haar sneller groeien. Wanneer je veel tomaat, sla en wortels eet, krijg je biotin binnen. Van het biotin supplement, gaat het haar sneller groeien. Je kunt ook je hoofd een massage geven, want hierdoor wordt de bloedcirculatie beter en door een betere bloedcirculatie gaat je haar weer sneller groeien. En probeer vooral niet te stressen, want van stress duurt het groeiproces juist nog langer.

verknipt

Als al deze tips niet werken, dan zit er niks anders op dan je kapsel te accepteren en wachten tot je haar weer aangegroeid is.

Wat doe jij met een verknipt kapsel? Is dat jou weleens overkomen?

Door Myrre