Beauty

Trend 2011: Big Hair

The bigger, the better! Big hair is dé haartrend van 2011. Van een weelderige krullenbos tot de zogenaamde ‘Big Frizz’. Geef je haar een dosis volume!

big hair

Mrs. Big
Je kunt touperen, touperen en nog eens touperen. Je kunt ondersteboven gaan hangen en een dot mousse in je haar kneden of je kunt gaan slapen met een huge knot op je bol (zet hem gerust bovenop je kruin) voor nonchalante lokken met slag de volgende ochtend.

Big, bigger, biggest
Maar het allerbelangrijkste voor een ‘coupe de big’ is het juiste gereedschap in je badkamer. Haal daarom een volumeshampoo en een bijbehorende conditioner in huis.

Breng na het douchen een volumemousse aan in het haar. Een echte aanrader is de ‘Taft Volume’ mousse (€ 4,20)! Hang vervolgens met je hoofd naar beneden en laat de mousse opdrogen. Kam vervolgens voorzichtig je lokken terug met een grove kam. Wil je hier en daar nog een beetje touperen? Doe dit zachtjes, want wild touperen kan je haar erg beschadigen. Besprenkel je haar tot slot met een volumespray.

big hair

big hair

Big Frizz
Ga je liever voor de Big Frizz a la Sarah Jessica Parker in Sex and the City? Ga dan na het drogen aan de slag met de krultang. Nog een spraytje hier en een spray daar van een volumelak en je bent klaar voor een flinke sessie flaunten! Oftewel, show die coupe!

Goed om te weten: in het vogelnest van Amy Winehouse en de ‘poof’ van Snooki zit ook volume, maar dat is niet echt de bedoeling. Hierbij een paar volle kapsels ter inspiratie!

big hair big hair

Niet steil maar big, bigger, biggest!

big hair

Of ga voor de net-uit-bed look, lekker nonchalant met veel slag!

big hair big hair

Een over de top kapsel van nu & Brigitte Bardot toen met een chique ‘poof’.

big hair

Rachel Bilson

big hair

Blake Lively

big hair

Whitney Port

big hair

Drew Barrymore

big hair

Sarah Jessica Parker als Carrie Bradshaw

big hair

Ashley Olsen

big hair

Blake Lively

big hair

Kate Hudson

big hair

Selena Gomez

Meer weten over haar? Bezoek Stralendhaar.nl voor leuke nieuwtjes, trends en tools.

Ga jij voor volume in het haar?

Door Marjolein