Beauty

Blond: verDOMd aantrekkelijk

Als geboren blondine kan ik me ergeren aan de domme blondjes-grappen. Ik heb mijn vwo-diploma op zak en ik studeer aan het hbo, dus zo dom ben ik toch niet? Ondanks het imago, is blond de populairste haarkleur. Waarom?

Voordat ik verder ga met dit artikel, eerst even een aantal feitjes op een rij:

  • 59% van de vrouwen zou het liefst blond zijn.
  • 56% van de mannen zegt dat blond zijn favoriete kleur is.
  • 30% van de wereldbevolking wordt blond geboren.
  • 40% van de vrouwen kleurt het haar blond.
  • In de toekomst zal natuurlijk blond steeds zeldzamer worden. Onderzoekers van de World Health Organization beweren zelfs dat de er na 2202 geen (natuurlijke) blondines meer zullen leven.

Blond: verDOMd aantrekkelijk

De verlokking van de blonde lokken
Al eeuwen lang doen vrouwen de meest rare dingen met/in hun haar om blond te worden: van duivenpoep en paardenurine tot aan waterstofperoxide. Blond is nog steeds de populairste haarkleur, want gentlemen prefer blondes. Oja, en blondes have more fun. Maar waar komen deze gedachten eigenlijk vandaan?

Blond is aantrekkelijk, omdat blond haar licht vangt. De lichte haarkleur is verwand aan de kleur geel en geel wordt vaak geassocieerd met de zon. Dit komt omdat geel het meeste licht bevat van alle kleuren. De zon wordt geassocieerd met licht en met leven, daarom zijn blondines aantrekkelijk (denk: voortplanting).

Blond: verDOMd aantrekkelijk

Blond: verDOMd aantrekkelijk

Dat blond populair is, blijkt ook wel uit de vele producten die op de markt zijn gebracht. Zo zijn er films (Legally Blonde, Gentlemen Prefer Blondes, Blonde Dolly), musicals (Legally Blonde) en muziek (Te Blond van Veldhuis & Kemper) over blondjes. Er is zelfs een artiest die zich Blondie noemt! Ook Madonna kon niet achterblijven: zij deed de Blonde Ambition Tour.

En dit is nog lang niet alles, want wat dacht je van boeken, games en speelgoed? Verder hebben wij blondines ons eigen servies (Blond Amsterdam) en is er zelfs blond bier op de Australische markt gebracht (Skinny Blonde).

Blond: verDOMd aantrekkelijk

Blondines worden vaak beschouwd als aantrekkelijker, maar ze worden als dom bestempeld. Het fenomeen ‘dom blondje’ en de flauwe grappen die daarbij horen, ken je vast wel.

Waarom de domme blondjes grappen? Lees hier het artikel verder op Ze.nl!

Bron: Andrelon

Door Anouk