Beauty

Tips van de kapper

Na een knipbeurt bij de kapper loop je niet alleen weer naar buiten met een fijne, nieuwe coupe. Nee, ondertussen wordt er ook lekker gebabbeld over koetjes en kalfjes én krijg je de handigste tips mee over haarverzorging. Een paar hiervan zetten we op een rijtje.

kappertips

Droogshampoo
Veel meiden vragen zich af of het nou wel of niet goed is voor je haar. Nou meiden, gebruik gerust droogshampoo. Vooral als je last hebt van vet haar. Even in de aanzet van een paar scheidingen spuiten, een paar minuutjes laten intrekken, even doorkammen of met je vingers door het haar en je hebt weer frisse lokken. Droogshampoo’s zijn verkrijgbaar bij drogisterijen, zoals Kruidvat en Etos maar ook bij de kapper. Dan betaal je wel iets meer.

kappertips

Kruidvat eigen merk € 1,99

kappertips

Batiste droogshampoo (verkrijgbaar bij de drogist) € 2,99

kappertips

Dirty Secret droogshampoo (verkrijgbaar bij de kapper) € 13

Ga je de deur uit? Neem na het gebruik van de droogshampoo de bus wel even mee, de shampoo werkt namelijk maar een paar uurtjes. En jij wilt geen vette lokken tijdens dat leuke dagje uit!

kappertips

Weg met die jeuk!
Heb je ook wel eens jeuk achterop je hoofd? En van die huidschilfers?  En dat allemaal precies op de plek waar je een staart of knot draagt? Schaam je hier niet voor, heel veel meiden hebben last van deze jeuk en schilfers op die plek. Door vaak een staart of knotje in je haar te maken, krijgt je hoofdhuid  op deze manier geen adem en droogt het uit. En daar krijg je jeuk en schilfers van. Maak een vlecht in je haar na een wasbeurt en voordat je gaat slapen. Dan kan je hoofdhuid ook een beetje luchten. Of nog beter, slaap met je haren los!

kappertips

Krullen
Spray wat haarlak in je haar, voordat je krullers gebruikt. Zo blijven de krullen beter in je haar zitten en zijn ze niet verdwenen na de eerste beste stevige wind. Heb je van jezelf slag in je haar en wil je nog meer krullen? Maak je haar vochtig en draai er plukjes van met je vinger. Ga er vervolgens met een diffuser doorheen en na een tijdje heb jij een mooie bos krullen.

kappertips

Haaruitval
Heb je last van haaruitval? Dat kan verschillende redenen hebben. Een veel voorkomende factor is toch wel stress of een vitaminetekort. Borstel je haar in ieder geval voorzichtig uit, ga er niet enorm hard doorheen. Wrijf ook niet ruw met een handdoek door je haar na het wassen en kam het pas uit als het weer wat droger is. Als de haaruitval extreem is, ga dan in ieder geval even langs de dokter.

Wat is de beste tip op het gebied van haarverzorging die jij ooit van de kapper hebt gekregen?

Bron beeld: weheartit.com, haarshop.nl

Door Brenda