Beauty

How to: creatieve kerstkapsels

Party dress. Check! Glitterpumps. Check! Accessoires. Check! Maar dan ben je er nog niet. Jouw kerst look is niet compleet zonder bijpassend feestkapsel. Weet jij al wat je doet met je haar? De kappers zitten volgeboekt en kosten geld (wat je wel beter kunt besteden, lees: shoppen!), en bovendien kun je het gewoon zelf. We show you how!

Weet je nog die vlecht van Daphne in Behind the Girlscenes een paar weken geleden? De reacties waren super enthousiast, terwijl zij deze coupe in no time in elkaar had geflanst. Dat bracht ons op een idee: de mooiste hairdo’s met de Girlscene meiden delen en uitleggen. Want laat diezelfde Daphne nu net een crea bea hairguru als huisgenootje hebben. Meet Renée en haar acht favoriete –very easy– kapsels! Wie weet zit er iets leuks tussen voor de feestdagen?

How to: creatieve kerstkapsels

Alles wat je naast elastiekjes en schuifjes nodig hebt is een bus haarlak, borstel, kam, een goede spiegel en een kleine spiegel om de achterkant mee te bekijken. Renée’s geheim is vooral veel touperen (houd een pluk strak omhoog en kam aan de achterkant én bij de wortel tegen de richting in) en royaal sprayen met haarlak: “Mijn vriendinnen verbazen zich keer op keer weer hoe goed mijn kapsel in model blijft na een stormrit op de fiets.”

How to: creatieve kerstkapsels

Renée heeft halflang haar, maar de meeste kapsels kun je ook met langer haar doen. Je krijgt dan alleen een grotere knot. Here we go!

How to: creatieve kerstkapsels

Noncha Chic

-       Maak een zijscheiding (of middenscheiding) in je haar.

-       Pak de bovenste helft van je haar en toupeer deze per pluk aan de achterkant en dicht bij de wortel. Gebruik haarlak tussendoor. Ja, je hebt nu ontploft haar.

-       Kam vervolgens de bovenste laag voorzichtig glad en pak één kant van het getoupeerde haar.

-       Draai deze naar buiten en zet het achter op je hoofd vast met een schuifspeldje.

-       Doe hetzelfde met de andere kant. Je haar is nu half opgestoken. Controleer of het getoupeerde haar genoeg bolt en trek er anders voorzichtig een paar plukken uit.

-       Pak het overige haar samen, draai er een knot van en zet het vast met een paar schuifspeldjes (je kunt ook eerst een staart maken voordat je de knot draait).

How to: creatieve kerstkapsels

French Braid

-       Maak een zijscheiding in je haar.

-       Begin aan de kant met het meeste haar. Pak drie stroken bij je scheiding en vlecht als een invlecht langs de zijkant naar beneden. Pak bij het invlechten alleen plukken aan de kant van je haarlijn; zo komt de vlecht er mooi bovenop te liggen.

-       Vanaf je oor stop je met invlechten en vlecht je verder op de ‘normale’ manier.

-       Deze vlecht draai je en zet je achter op je hoofd vast met een schuifje.

-       Doe hetzelfde aan de andere kant.

-       Maak van het overige haar ook een vlecht en rol deze op als een knot.

-       Vastzetten met schuifjes en ga vervolgens aan de slag met haarlak. Spuit, om glimmende en keiharde plukjes te voorkomen, niet te dichtbij en houd je ogen en mond dicht. Haarlak proeft niet lekker!

How to: creatieve kerstkapsels

Glamour Knot

-       Maak een strakke staart hoog op je hoofd.

-       Rijg je haar door een speciale haardonut heen (shoptip:  €2,- bij Primark).

-       Verdeel het haar van je staart over deze haarband, totdat de donut niet meer zichtbaar is.

-       Doe hier een elastiek omheen. De glamour knot is al zichtbaar!

-       De plukken die nu nog onder de knot uitsteken, draai je weg. Dit doe je door één plukje te pakken en al draaiende, steeds weer nieuwe plukken mee te pakken tot je rondom bent. Vastzetten met, verassend, een schuifje!

How to: creatieve kerstkapsels

Waaier Waanzin

-       Maak een niet al te strakke staart hoog op je hoofd. Toupeer vooraf indien nodig.

-       Bij het vastbinden van je staart haal je je haar de laatste keer niet helemaal door het elastiekje heen. Je hebt nu een lus in je haar.

-       Vouw de lus als een waaier uit en zet de zijkanten met schuifjes vast aan je hoofd. De uiteinden verstop je vervolgens achter de knot.

-       Voelt hij nog wat instabiel? Stop er dan nog meer (stugge) steekspeldjes in.

-       NB! Het lijkt alsof je voor deze knot ontzettend dik haar moet hebben, maar toupeer de staart en maak het haar stug door middel van haarlak.

How to: creatieve kerstkapsels

Gaga Bow

-       Dit is een variatie op de waaier waanzin.

-       Trek een plukje uit het midden en de voorkant van de knot naar achter en zet deze vast met een schuifje en je hebt een strik! Very Gaga…

How to: creatieve kerstkapsels

Messy but Classy

-       Houd de voorste laag van je haar (langs je haarlijn) apart. Doe dit door je wijsvingers vanaf je oren naar boven te halen.

-       Toupeer de rest van het haar boven op je hoofd en aan de zijkant. Vergeet niet haarlak te spuiten tussendoor. Je hebt nu wederom een ontploft kapsel, maar het komt goed.

-       Leg vervolgens de ongetoupeerde laag over het haar heen. Pak al je haar voorzichtig bij elkaar en frummel er (hij mag best een beetje rommelig zijn) zonder te trekken een knot in boven op je hoofd.

-       Zet de knot vast met speldjes in plaats van een elastiekje. Zo behoud je het losse effect. Zorg ervoor dat er geen getoupeerd haar door het haar zichtbaar is.

How to: creatieve kerstkapsels

Elvis meets Gwen

-       Toupeer je haar op de plek waar je de kuif wilt hebben. Laat vooraan een strook ‘ongetoupeerd’. Deze leg je later namelijk over het getoupeerde haar heen.

-       Toupeer altijd breder dan de kuif zelf. Vaak trek je veel weer strak bij het vastzetten.

-       Leg de ongetoupeerde laag over het getoupeerde haar en pak het haar samen. Draai het een kwartslag en zet hem vast zoals jij het mooi vindt. Gebruik veel haarlak.

-       Maak van de rest van het haar een knot boven op je hoofd. Trek daarbij de haren aan de zijkant strak, zodat de kuif wordt geaccentueerd. Haarlak!

How to: creatieve kerstkapsels

Red Carpet Class

-       Toupeer de bovenste helft van het haar en houd de voorste laag weer apart.

-       Ga met je hoofd naar beneden hangen en borstel heel voorzichtig de bovenkant van je haar glad. Spuit er alvast een laagje haarlak overheen.

-       Ga weer rechtop staan. Pak iets minder dan de helft van het haar, als een halve staart en draai deze in en duw hem vervolgens iets naar voren. Zo krijg je de ‘bocht’ in je kuif.

-       Zet deze kuif op je hoofd vast met schuifjes. Maak van het overige haar een knot en trek daarbij de zijkanten strak.

Tip: Wees niet bang om lekker veel te touperen. Je kunt het daarna altijd nog verminderen door het lichtjes uit te borstelen of strak te trekken.

Ga jij iets leuks doen met je haar deze Kerst?

Door: Daphne & Renée