Beauty

Haarfeiten

Redactie

Kun je gespleten haarpunten ‘genezen’? Zal je haar sneller groeien als je het regelmatig knipt? En kan door stress je haar echt uitvallen? Vandaag vertellen we je welke mythes & sages over je haar daadwerkelijk een kern van waarheid bevatten.

haarfeiten

"Koud water aan het eind van een douchebeurt zorgt voor minder frizziness en geeft je haren meer glans"

WAAR! Warm water zorgt ervoor dat je haar vocht verliest en zorgt er voor dat je haar helemaal droog wordt. Koud water zorgt er juist voor dat het buitenste laagje om je haren sluit en dat je haar dus vocht vast kan houden, waardoor het minder droog en wild is en meer glanst.

"Als je iedere dag je haar wast zal het eerder uitvallen"

NIET WAAR! Je verliest iedere dag gemiddeld 100 haren. Sommige meiden denken dat ze heel veel meer haren verliezen, maar dat komt vaak doordat het haar zo lang is en tien haren in het doucheputje dus al een heleboel lijkt.

Haarfeiten

"De juiste producten zorgen dat gespleten puntjes weer gezond kunnen worden"

NIET WAAR! Helaas, zelfs de duurste en beste producten maken gespleten haarpunten niet meer zoals ze horen te zijn. Je puntjes zijn het oudste gedeelte van je haar (duhhh) en ze hebben dus het meest te lijden gehad onder verfbeurten, borstelen en fohns. Als de puntjes eenmaal zijn gespleten kun je niets anders doen dan knippen. Gespleten punten kun je wel voorkomen, door je haar met de juiste producten te wassen en op tijd naar de kapper te gaan.

"Stress kan zorgen voor haaruitval"

WAAR! Extreme spanning kan zorgen voor haaruitval. Stresshormonen zorgen voor haarvlies en stress kan ook de groeicirkel van je haar in de war schoppen, waardoor ze eerder uit kunnen vallen. Daarbij kan angst er ook voor zorgen dat de juiste vitaminen niet op de goede plek belanden waardoor je haar dus niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt om te groeien.

haarfeiten

"Als je je haar regelmatig knipt zal het sneller groeien"

NIET WAAR! Ook al scheer je je hoofd kaal, je haar zal ongeveer een centimeter per maand groeien, in de zomer misschien anderhalf. Dode en beschadigde puntjes breken wel eerder af dan gezonde puntjes, daardoor zou het misschien kunnen lijken dat je haar sneller groeit als je het regelmatig bij laat punten.

Heb jij in de winter sneller last van een bad hair day?

Bron beeld: Weheartit
Bron tekst: Womens Health Magazine

Door Annemerel