Beauty

Girlscene test: droogshampoo

Eind vorig jaar bracht Andrélon een nieuw product op de markt “Verrassend Volume”, een droogshampoo die ervoor zorgt dat je net een dagje langer je haren niet hoeft te wassen. Heel beautybloggend Nederland had er een (vaak positieve) mening over en nu durven ook wij het aan. Wij proberen de nieuwe droogshampoo van Syoss.

Hoewel droogshampoo pas vorig jaar écht bekend werd onder het grote publiek, is het al tijden op de markt. Vraag maar je aan moeder, ze zal dat waarschijnlijk wel kunnen beamen en misschien zelfs wel haar neus ophalen en iets zeggen in de trant van: “Dat werkt toch niet”.

Maar wat doet droogshampoo nu precies?
In een spuitbus droogshampoo zit een poedertje, de korreltjes absorberen het vet dat in je haar zit, hierdoor lijkt je haar minder vet of zelfs net gewassen. Natuurlijk is dit niet echt zo, en is het dan ook niet de bedoeling om het gewone wassen geheel uit je leven te verbannen. Droogshampoo is echt bedoeld voor die dagen dat er echt even geen tijd is, of gewoon geen mogelijkheid hebt (als je op een festival bent bijvoorbeeld!)

droogshampoo

De droogshampoo van Schwarzkopf bestaat al jaren, Andrélon kwam een half jaar geleden met een variant en sinds kort is het merk Syoss ook met een droogshampoo op de markt.

Syoss heeft twee verschillende droogshampoo’s. De ene is specifiek gericht op slierterig / vet haar. De ander helpt je haar ook minder vet te laten lijken, maar geeft tegelijkertijd ook wat volume. Annemerel testte de laatste.

droogshampoo

1. Borstel het haar goed uit.
2. Doe een handdoek om je schouders
3. Spuit op 20 cm afstand van je haar de droogshampoo op de verschillende haarlagen.
4. Even laten inwerken en daarna met een handdoek de droogshampoo in het haar masseren.
5. Uitborstelen en… Vavavoom volume!

Annemerel’s oordeel over de droogshampoo van Syoss?

"Wow! Werkt dit nou echt? Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd een beetje sceptisch was over het fenomeen droogshampoo. Maar het lijkt toch echt een oplossing te zijn. Ik was normaal iedere dag mijn haar (dat is helaas echt nodig)en deze foto’s zijn gemaakt twee dagen na mijn laatste wasbeurt. Hallo, klein wonder? Moet wel zeggen dat ik de geur die de droogshampoo verspreidt niet echt kan waarderen en die blijft ook lang in huis hangen. Maar verder heb ik geen enkele klacht!"

Gebruiken jullie wel eens droogshampoo? Wat zijn jullie ervaringen ermee?

Door Annemerel

Must reads 👀