Beauty

Last van een onderkin? Met gua sha ben je er binnen een paar weken al vanaf!

Redactie

Niemand wil een onderkin. Gelukkig valt hij meestal niet zo op, tenzij je naar die ene foto van jezelf kijkt waar je hem obviously ziet zitten. En daar willen we natuurlijk het liefst vanaf. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd. Een massage of heel geforceerd op de foto staan. Niets lijkt te helpen. Maar niet getreurd, want veel mensen beweren dat hun onderkin zeker is afgenomen door het gebruik van een gua sha. Heb je geen idee wat een gua sha is? Dan leggen wij je dat graag uit. 

Lees ook: Deze tool kan niet ontbreken tijdens je skin care routine

Zeg maar ‘dag’ tegen je onderkin

TikTok staat er vol mee. Filmpjes van mensen die de gua sha thuis uitproberen. Het is een massagetool die is gemaakt van een rozenkwarts of een jade. Als je met de gua sha bepaalde delen van je gezicht masseert, beweert men dat je huid er strakker van wordt. Dus geen rimpels, strakke jukbeenderen en zeg maar snel gedag tegen je onderkin. Maar werkt dit nou eigenlijk ook echt? 

Het schijnt dat deze methode zeker weten wel kan werken. En dan bedoelen we natuurlijk niet na één keer proberen. Maar als je dit een aantal weken volhoudt zie je zeker resultaat. Het is de bedoeling dat je met de gua sha over je onderkin heen schraapt. Binnen een aantal weken zou deze dan toch echt verdwenen moeten zijn. Onthoud wel: alleen als je de gua sha op de juiste wijze gebruikt zul je resultaat zien. 

Hoe gaat dit in z’n werking?

Tegenwoordig kun je een gua sha eigenlijk overal wel kopen. Denk bijvoorbeeld aan de action. Daar kun je hem al voor een paar euro kopen. Ook zijn er online veel lookalikes te koop. De echte gua sha’s zijn wel aan de prijzige kant. Als je ergens een goedope variant tegenkomt dan heb je waarschijnlijk niet de echte te pakken. De massagetool ziet eruit als een soort platte steel met een inkeping erin. Als je de gua sha op verschillende plekken op je gezicht gebruikt, zal je huid dus strakker worden. Ook kan het langdurig gebruik van de massagetool helpen bij het verkleinen van je poriën. Dit zorgt op lange termijn weer voor minder puistjes. Er zijn zelfs mensen die beweren dat als je de gua sha gebruikt je later geen rimpels krijgt. Is het nog niet helemaal duidelijk? Tutorials kan je vinden op YouTube en TikTok.

Lees ook: Heb jij ook altijd puistjes op dezelfde plek? Dit is waarom

Bron: GraziaBeeld: Pinterest

Must reads 👀