Beauty

Perfecte lokken met de feestdagen

Het wordt weer najaar, dat betekent dat de feestdagen steeds dichterbij komen! De perfecte kerst en oud & nieuw jurkjes worden weer aangeschaft en we gaan netjes naar de kapper. Onze ‘speciale gelegenheid’ make-up komt weer uit de kast en we kunnen weer heerlijk tutten. Bij al deze perfectie hoort natuurlijk een perfecte feestdagen coupe!

Van speelse lokken over onze schouder tot pittig opgestoken kapsels, met jouw complete look steel jij de show en ontvang jij een hoop complimentjes. Natuurlijk doen we dan net alsof het ons helemaal geen moeite kost, maar stiekem zitten we de hele dag aan onszelf te klussen. Make-upje hier, bodylotion daar, perfecte jurk met de mooiste sieraden en verzorgde lokken.

kerstmis

Verzorg het haar goed
Omdat we met de feestdagen vaak aan ons haar friemelen en er extra veel met een föhn, stijltang of krultang doorheen gaan is het belangrijk dat we het goed verzorgen. Zo is het belangrijk dat jij jouw haar goed verzorgt voordat je eraan begint. Was daarom het haar altijd met een passende shampoo of conditioner en gebruik vooral met de feestdagen af en toe een maskertje. Behandel het haar voordat je ermee aan de gang gaat met een hitte beschermende serum of spray, zoals bijvoorbeeld de Heat Protection Spray van Syoss.

Heb jij al best wel droog en beschadigd haar door deze gure winterdagen? Pas dan je shampoo, conditioner en masker hierop aan. Deze Repair Therapy lijn helpt je daarbij en herstelt jouw haar.

De allerleukste haar-tutorials!
Zit je nu al met je handen in het haar en weet je echt nog niet wat jouw feestdagen coupe zal zijn? Ga je het invlechten, opsteken of met een paar speldjes vastzetten en de rest van je lokken speels over je schouders laten hangen? Wij hebben een aantal leuke haar-tutorials voor je opgezocht waarmee jij simpel en toch redelijk snel een perfecte coupe hebt! Zo bespaar jij tijd voor de mooie finishing touch met je make-up 😉

1. Voor het kerstgala: De 'gevlochten' knot
We beginnen met een mooi opgestoken kapsel die 'vastzit' aan twee vlechten. Je hoeft hiervoor maar een klein stukje in te vlechten. Verder is het een kwestie van opsteken!

tutorial

Stap 1-4: Verdeel je haar in drie stukken en zet de achterste pluk vast met een elastiekje. Maak hiervan een knotje.

Stap 5-8: Maak van de andere twee plukken twee vlechten door het begin in te vlechten. Vlecht daarna nog een stukje door en trek je vlechten een beetje uit elkaar.

Stap 9-13: Zet je vlechten over elkaar vast bij het begin van de knot. Toupeer de uiteindes en steek deze plukken bij je knot.

Ultra Control producten voor een perfecte look
Als jij je haren niet hoeft te krullen of stijlen voordat je het gaat opsteken heb jij natuurlijk geen serum nodig. Maak in plaats daarvan gebruik van een Ultra Control mousse die zorgt dat je wat 'stuggere' lokken krijgt om je haar extra goed in model te brengen. Het verzwaart je haar niet, maar werkt extra verstevigend. Finish jouw kapsel met een goede en bijpassende Volume Lift haarspray zodat het extra lang blijft zitten. De Ultra Control producten van Syoss zijn speciaal voor deze feestdagen erg fijn.

2. Voor over de strapless jurk: De dubbelgevlochten vlecht
Als jij lang haar hebt en gekozen hebt voor een strapless top of jurkje is het erg mooi om je lokken op een schouder naar beneden te dragen. Wat moet je wel doen? Vlecht je haar dubbel in, dit maakt het niet saai en geeft je toch een chiquere uitstraling!

tutorial

Stap 1-5: Pak een pluk boven op je hoofd en begin deze te vlechten en zet deze vast met een elastiekje. Trek de vlecht een beetje los voor meer volume en zet deze met een speldje vast op je achterhoofd. Verwijder het elastiekje en haal de vlecht aan de onderkant los.

Stap 6-8: Vlecht de rest van je haar in, zet deze vast met een elastiekje en trek het een beetje los voor meer volume. Laat wat plukken aan de voorkant van je haar eruit vallen voor een speelsere look.

Tip: Voor wat meer volume kun jij het haar van tevoren voorzichtig een beetje touperen met de borstel en er vervolgens wat haarlak in te spuiten.

3. Speciaal voor de Kerstbrunch: De 'Bun'
De Miley Bun kennen we natuurlijk allemaal. Deze leuke knot wordt ook vaak bij Annemerel gespot in 'Girlscene's Diary'. Omdat de Bun erg netjes is, kan deze ook leuk op een nette outfit. Om toch dit kapsel te variëren kun je het vastzitten met een vlechtje.

tutorial

Stap 1-4: Maak een hoge staart en laat een klein plukje loshangen. Draai de rest van je staart tot in de puntjes en draai deze vervolgens in de bun. Zet deze vast met een elastiekje of speldje.

Stap 5-6: Vlecht het overige plukje en draai deze vervolgens om de bun heen.

4. De speelse look: The half up-do
Als je halflang tot lange haren hebt is het mooi om je lokken naar beneden te dragen met mooie volle krullen. Om het haar toch wat netter te houden kun je het voor de helft opsteken.

tutorial

Stap 1-2: Krul je haar van te voren in mooie volle krullen. Verdeel je haar vervolgens in vier stukken. Zet het onderste stuk vast met een elastiekje.

Stap 3-4: Toupeer de bovenkant van je haar voor meer volume. Draai deze pluk naar beneden en zet vast met een speldje.

Stap 5-7: Toupeer daarna de zijkanten en steek deze ook al draaiend bij de bovenste pluk.

5. Stoer & fashionable: De haarstrik!
Houd jij van een lieflijke uitstraling? Dan is de haarstrik echt iets voor jou. Bekend van de clips van Lady Gaga wordt deze look steeds vaker gezien. Wie had gedacht dat je zo simpel en snel je eigen strik kon maken?

tutorial

Stap 1: Maak een paardenstaart en haal deze half door je elastiekje heen, zodat je een 'simpele' knot krijgt.

Stap 2: Trek de knot uit elkaar zodat je twee delen hebt.

Stap 3-5: Haal de losse pluk van je simpele knot door de twee delen heen, steek deze vervolgens onder je haar door en zet deze vast met speldjes.

Stap 6-8: Trek de strik wat uit elkaar voor meer volume en werk alle losse plukjes weg.

Met deze vijf looks ben jij helemaal klaar voor de feestdagen! Vergeet niet je haar van te voren goed te verzorgen met haarproducten & houd ze in controle met de Ultra Control lijn van Syoss 😉

Hoe draag jij jouw lokken tijdens de komende feestdagen?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske