Beauty

How to handle: steilen & krullen

Het liefste steilen of krullen we ons haar iedere dag, als we daar de tijd voor zouden hebben. Het resultaat van een droge en beschadigde coupe le terrible staat ons als resultaat ook niet zo aan… Wil jij weten hoe je toch kan blijven steilen, krullen en föhnen zonder Miss Onhandelbaar Haar te worden? Kijk dan maar even mee!

We gebruiken onbewust toch meer stylingproducten dan we denken, want iedere keer een warme föhn na het wassen van je haren telt ook al mee. Ook al haal je jouw steiltang maar voor heel even door je haar, het is belangrijk dat jij je haar van tevoren beschermt. Zo kun je iedere keer voordat je een föhn, steil- of krultang gebruikt een beschermend product gebruiken.

stijltang

De reden waarom jij je haar zo goed moet beschermen tegen de hitte van deze producten is omdat je er droog en gebroken haar van kan krijgen. Dat kan gaan pluizen en dat is zonde. Gelukkig kun je dit oplossen door een passende shampoo te gebruiken en je haar een keer per week eens goed te verzorgen.

Een goed voorbeeld hiervan is de Take the Heat’-lijn van Aussie. Dit zijn drie stappen die je een keer per week moet toepassen voor de bescherming tegen droog en beschadigd haar. Het fijne aan deze producten is dat je het continu kan gebruiken, vooral als je het veel steilt of krult. De lijn bestaat uit drie stappen:

shampoo

Stap 1: De Take the Heat Shampoo die het haar beschermt, terwijl je lokken worden gereinigd. Door de Jojoba olie wordt je haar ook heerlijk zacht en verzorgd.

conditioner

Stap 2: De Take the Heat Conditioner die het makkelijk kambaar maakt. Hierdoor verbrand je met een steil- or krultang dus ook minder snel de kleine knoopjes waardoor je minder snel last krijgt van dode puntjes of beschadigd haar.

take the heat

Stap 3: Als laatste de Take the Heat 3 Minute Miracle Treatment die het haar een verzorgende boost geeft na het wassen. Dit breng je namelijk aan in handdoeknat haar en hoef je nier meer uit te spoelen.

“Protect me from the heat, don’t ever protect me from being hot!” 😉

Meer tips tegen droog en beschadigd uitziend haar:
– Heb je een bad hairday? Draag je haar dan eens in een vlechtje en doe de overige pluizige lokken weg met speldjes of doe een haarbandje in. Voor allerlei vlechtinspiraties kijk je even hier!

vlechten

– Heb je echt dode puntjes? Vlecht je haar dan in en rol je vlecht dan naar boven en steek het vast waar niemand het ziet. Je kunt ook gewoon tot en met de puntjes doorvlechten.

– Om je haar wat hitte te besparen kun je met jezelf afspreken dat je minimaal drie keer per week je haar omhoog draagt. Zo kun je afwisselen met een paardenstaart, knotje (hoog of laag) of zoals al eerder gezegd een vlecht. Voor allerlei leuke accessoires kijk je even hier!

Onze tip: Combineer alle tips bij elkaar. Verzorg je haar extra goed met bijvoorbeeld de speciale Aussie 'Take the Heat' producten en laat de steiltang een extra keertje staan.

vlecht

Zou jij de producten van Aussie graag willen proberen? De Take the Heat lijn is verkrijgbaar bij de Etos voor een prijs van € 6,99 voor de Shampoo en Conditioner en € 8,99 voor de Treatment.

Hoe ga jij om met je haar als je het steilt en krult? Heb jij nog tips?

Door: Jitske