Beauty

Stappenplan voor feestelijke make-up

Met een galabal of feestje wil je er natuurlijk spetterend uitzien. Maar naast een geweldige outfit, mooie accessoires en goede schoenen besteed je natuurlijk ook aandacht aan de make-up. Ik laat je stap voor stap zien hoe je een make-uploos gezichtje kunt omtoveren tot een ware partyqueen.

Benodigdheden:
Wenkbrauwborsteltje
Grote poederkwast en losse poeder (eventueel met een glittertje erdoorheen)
Pincet
Verschillende grijstinten oogschaduw
Mascara
Wimperkruller
Oogpotloodje
Lippenstift plus kwastje
Lipgloss plus kwastje

Begin met je wenkbrauwen. Borstel met een wenkbrauwborsteltje de haartjes de goede richting in (haartjes die er heel erg uitspringen eventueel bijknippen). Daarna trek je met een pincet de overtollige haartjes eruit.

Pak een grote poederkwast en doop hem in het losse poeder. Poeder met een glittertje (bv. die van de Douglas) maakt het geheel extra feestelijk. Breng het losse poeder aan over je hele gezicht (vergeet je hals en kaak niet!).

Breng met een smaller kwastje verschillende tinten grijs aan op je ogen. Voor een mooi verloop kies je eerst voor lichtgrijs, daar donkergrijs ‘overheen’, en dan naar boven toe werken met steeds lichtere tinten. Zilver is bijvoorbeeld erg mooi! Zorg dat het niet helemaal tot aan je wenkbrauwen doorloopt, dat geeft een té dellerig effect.

Breng donkergrijs of zwart oogpotlood aan onder je oog (boven kan/mag ook). Het mooist is om pas halverwege of driekwart onder je oog te beginnen, dus niet helemaal tot in het puntje bij je neus doorgaan. Dit geeft je een mooiere en grotere oogopslag. Let wel: hoe donkerder de kleur van je potlood, hoe kleiner je ogen lijken.

Neem je wimperkruller en houd deze zo’n 20 seconden op je wimpers (niet té hard knijpen). Het is handig om met je vinger eventjes je oog ‘op te trekken’ zodat je makkelijker kunt knijpen. Daarna pak je je (zwarte) mascara en breng je twee laagjes aan op je bovenste wimpers, en eentje op de onderste. Het fijnste is om het in een zigzaggende beweging aan te brengen, dan scheidden de wimpertjes zich beter en krijg je geen klontjes.

Vervolgens kun je op je lippen een kleurtje aanbrengen met een lippenstift. In plaats van te ‘stiften’ breng je het met een kwastje aan, zodat je het fijner kunt verdelen. Daarna breng je een gloss aan (met een ander kwastje), liefst transparante gloss of in exact dezelfde kleur als je lippenstift. Voor een subtiel effect doe je alleen gloss op het midden van je lippen, voor een super feestelijk effect breng je het overal op je lippen aan.

Klaar !