Lifestyle

Yes: kennelijk is het dus beter om je bed ‘s ochtends níét op te maken

”Maak je bed nou eens een keer op”, heb jij vast al eens van je boze moeder gehoord. Maar waarom is dat nou eigenlijk zo’n big deal? Je gaat er ‘s avonds toch weer in liggen en het kost alleen maar tijd. Nou, wij hebben goed nieuws voor iedereen die hier te lui voor is: het is namelijk beter om ‘s ochtends je bed níét op te maken!

Nooit meer je bed opmaken; kennelijk is het beter om het níét te doen!

Maak jij je bed elke ochtend weer netjes op? Of ben jij daar, net als wij, veel te lui voor? 😉

Luchten

Hoe vies het ook klinkt, in je slaap zweet je natuurlijk. Daarom is het belangrijk om je bed ‘s ochtends even te laten luchten. Maar als jij direct na het opstaan je lakens weer straktrekt, krijgt je bed daar de mogelijkheid niet toe! Daardoor blijft je zweet beter in je bed zitten. Niet echt fris, nee! Daarbij is vocht ook iets waar huisstofmijt op af komt. En dat wil je ook niet, lijkt ons. In een fris bed slaap je toch echt lekkerder!

Huisstofmijt

Als jij vaak met een verkouden gevoel wakker wordt, en het in de loop van de dag wel gewoon afneemt, kan dat komen doordat je allergisch bent voor huisstofmijt. Een huisstofmijt is een heel klein spinachtig beestje dat, je raadt het al, in je bed leeft! Sommige mensen zijn hier allergisch voor, en worden dus wakker met een verkouden gevoel, brandende ogen of huiduitslag. Als jij dit hebt is het dus misschien verstandig je bed juist níét meer op te maken! Nog een goed tipje tegen huisstofmijt is onder je bed stofzuigen.

Bron: FEM FEM