Beauty

Welke oogschaduw bij welk vorm ogen?

Als je een nieuw kapsel neemt, let jij (of de kapper) natuurlijk op de vorm van je hoofd. Zo gaat dat ook met make-up: bepaalde cosmeticaproducten passen beter bij bepaalde vormen en soorten mensen. Op deze pagina vertel ik je welke oogschaduw het beste past bij welke vorm ogen.

Ronde ogen:
ogen verleng je door medium tot donkere oogschaduw aan te brengen op een derde van het ooglid, werkend van binnen naar buiten. Vermijd een lijntje bij de wimperrand onder de ogen, omdat dit de ronde contour benadrukt.

Diepliggende ogen:
oogleden breng je naar voren door een lichte kleur als vanille over het hele ooglid aan te brengen, vermijd daarbij de plooitjes. Accentueer in plaats daarvan de wimperlijn.

Uitpuilende ogen:
ogen lijken dieper in het gezicht te liggen, als je een matte medium tint of een donkere kleur aanbrengt over het gehele ooglid en daarbij de plooitjes overslaat.

Kleine ogen:
vermijd donkere kleuren als je een meer open-eyed look wilt creëren. Breng een lichte kleur aan op het ooglid en een donkere kleur richting de buitenkant. Zet de ooghoeken met een donkere kleur aan.

Hangende ogen:
let meer op de oogleden in plaats van de wimperlijnen. Vermijd lijntjes om de ogen, omdat dit alleen maar de hangende contour benadrukt.

Dicht-bij-elkaar-staande ogen:
aandacht op de buitenkant van de ogen creëer je door medium tot donkere oogschaduw aan te brengen op een derde van het ooglid. Werk vanuit de buitenkant naar binnen.

Ver uit elkaar staande ogen:
focus je op de binnenkant van de ogen. Vermijd het accentueren van de buitenste hoeken. Breng bijvoorbeeld lichtere oogschaduw in de hoeken van je oog aan (de kant bij je neus).


Hoe breng je oogschaduw goed aan:

Het filmpje is het Engels, maar de beelden spreken voor zich!